Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilciliği’nin 8. olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Yoğun katılım olan genel kurulda eğitim emekçilerinin yaşadığı sıkıntılara vurgu yapılırken birlik ve beraberlik içerisinde mücadeleye devam kararı alındı.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Vekili Hayrettin Kartal’da yaptığı konuşmasında, Eğitim-Sen’deki bazı arkadaşların CHP’ye yaptığı eleştirileri haklı bulduğunu da söyleyerek, “CHP’ye yönelttiği eleştirilere katılıyorum ama çoğu zaman da katılmıyorum. Biz Eğitim-Sen’in özgürlük, demokrasi, emek gibi savunduğu düşüncelere elbette ki sahip çıkıyor, destekliyoruz” dedi.

Eğitim-Sen Kdz.Ereğli Temsilciliğinin 8. Olağan Genel Kurulu Erdemir Teknikerler Derneği’nde yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Divan Kurulu’nun oluşturulmasının ardından Yönetim Kurulu adına İlçe Temsilcisi Kerim Özdemir’in konuşması yeraldı. Özdemir, “Türkiye’de demokrasi değil, kısmı demokrasi var. Bu kısmi demokrasinin iyileştirilmesi için Eğitim-Sen olarak mücadele veriyoruz. Kimsenin aklına daha önceki dönemlerde eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden para ödeyerek faydalanabileceği gelmezdi. Kapitalizm her şeyi paraya dönüştürebilir bir hale gelmiştir. Sendikalaşma süreci de artık pazarlık üzerinden yürütülen bir süreç haline dönüştü. Değişik çalışma biçimleri eğitim emekçilerine dayatılıyor. Kendi haklarımız konusunda birlik ve beraberlik içerisinde olmak bu birlik ve beraberlik ruhu ile mücadele etmek zorunluluğumuz var” sözleri ile konuştu.
YÖNETİM BELİRLENDİ
Genel Kurulda gerçekleştirilen seçimlerde yönetim kurulu Abdülkerim Özdemir, Gülper Kurt, Selcan Uzunel ve İbrahim Koç seçildi. Toplantıya CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Vekili Hayrettin Kartal, CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı, bazı siyasi parti temsilcileri, sendikanın il ve ilçe yöneticileri de yeraldı.
‘ELEŞTİRİLERE KATILIYORUM’
CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkan Vekili Hayrettin Kartal’da konuşmasında, “Demokratik öğretmen hareketinin savunucuları olan sizleri çok yakından olmasa bile izlemeye devam ediyorum. İşçi sınıfının bir halk partili yönetici olarak Eğitim-Sen’deki bazı arkadaşlarımızın CHP’ye yönelttiği eleştirilere katılıyorum ama çoğu zaman da katılmıyorum. Eğitim-Sen’in düşüncelerini savunan arkadaşlar kimi zaman bizleri eleştirdiklerinde, CHP’nin kendilerine ters geldiğini belirtiyorlar. Biz Eğitim-Sen’in özgürlük, demokrasi, emek gibi savunduğu düşüncelere elbette ki sahip çıkıyor, destekliyoruz. Eğitim-Sen’deki mücadele veren arkadaşların doğrusundaki siyasi düşüncelerine fabrikada, okulda, sokakta birlikte mücadele ettik” sözleri ile konuştu.
ELİMİZDE FIRSAT VAR
CHP Zonguldak Milletvekili aday adayı Yaşar Balcı’da konuşmasında, “Aranızda olmaktan mutluyum. Sorunlarımız hep aynı öğretmenlerimizin işçilerimizin örgütsel sorunu hep aynıdır. Bugün gelinen noktada hala Eğitim-Sen gibi öğretmenlerimizin temsili olan sendikanın ayakta olması umut olmuştur. 12 Eylül’den önce 3 milyon sendikalı işçi olan Türkiye’de 500 binlere kadar gerilemiş örgütlü bir işçi sınıfı var. Öğretmenlerin son yıllarda kanunen geldiği nokta ortada. 4/B, 4/C gibi elinizden alınan haklarınız var. 2011 yılında elimizde bir fırsat var farklı görüşlere sahip olunabilir ama ortak bir görüştü buluşulabilir.