Sıcak yaz günlerinde insanlar serinlemek için sahile akın ediyor. Zonguldak'ta da insanların en çok rağbet ettiği yer olan Kapuz Plajı, Salı ve Perşembe günleri sadece kadınlara hizmet veriyor. Dünkü "Kadınlar Günü" ise oldukça kalabalıktı.
Kapuz Plajı Sorumlu Amiri Hayri Topçuoğlu, Kapuz Plajı'nda Salı ve Perşembe günlerinin kadınlara yönelik olduğu için daha zor geçtiğini belirtti. Topçuoğlu, bunun nedeninin daha çok sorumluluk gerektirdiğini belirterek, plajdaki gelişmeleri de anlattı. 27 senedir Kapuz Plajı'nda hizmet verdiğini, son iki yıldır amirlik görevini üstlenen Hayri Topçuoğlu şöyle konuştu;
"PLAJDA SAĞLIK MEMURUMUZ OLACAK"
"Bu sene plajda bazı yenilikler yaptık. Örneğin, plaja sağlık memuru atandı. Sağlık memurumuz, burada hastalanan ve boğulma tehlikesi geçiren vatandaşlarımıza ilk müdahaleyi yapacak. Plajımıza talep çok yoğun olduğu için şemsiye ve şezlong takviyesi yaptık. Temizliğe biraz daha önem verip temizlik işini daha sıkı tutuyoruz. Sabah ve akşam olmak üzere iki kez çöp topluyoruz. Vatandaşımızın daha temiz bir denize girmeleri için arıtma deşarj borusunu uzattık. Duş, duşakabin yapıldı. Bunu da karışık denize girilen günlerde bayanlarımızı düşünerek yaptık. Onların daha rahat duş almalarını sağladık. Plajda kadınlar gününde görev açısından zorluk çekiyoruz. Her şeyin en iyi şekilde olmasını istiyor, kadınlarımızın rahat etmesini istiyoruz. Kadınlar Günü'ne has burada müzik programımız var. İsteyen gidiyor yüzüyor, isteyen pistte dans ediyor. Ayrıca kadınlardan talep gelirse, cimnastik ve aerobik dersleri verilebiliriz. Dans yarışmaları düzenleyebiliriz. Ama kadınlarımızın bunu gelip bizden istemeleri gerekiyor."
Topçuoğlu, plajda isteyen vatandaşların yiyecek, takı, dövme yapma gibi stantlar açabileceğini söyleyerek şöyle konuştu;
"BÜTÜN İLKLERİ BAŞKANIMIZ DÜŞÜNÜYOR"
"Stant açmak için gidip belediye başkanımızdan izin almaları gerekiyor. Belli bir miktar ücreti var. Onu yatırınca, izin belgesi alıp stant açılabiliyor. Yiyecek standı açılması vatandaş açısından iyi oldu. Çünkü bu stantlardan daha uyguna yiyecekler alabiliyorlar. Bu da plaj için bir yenilik ve bir ilk oldu. Başka bir yenilik ise, gerçi bu bir daha ki seneye kaldı, ama plajımız Orta Kapuz'a kadar büyütülecek.
O zaman daha çok kişiye hizmet vereceğiz. Zaten bütün ilk ve yenilikler Başkanımız İsmail Eşref tarafından geliyor. Yalnız benim bir fikrim var, Belediye Başkanımızdan rica ediyorum; Uzunkum sahiline tuvalet ve kabin yaptırılsa, buranın yükü hafifleyecek. Vatandaş da rahat edecek, biz de rahat edeceğiz."