Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, kış mevsimi nedeniyle Zonguldak İl Özel İdaresi'nin yenilenen araç parkı ve uzman personeliyle karla mücadeleye hazır olduğnu ifade etti. Terzi, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı;
Teknik elemanlarımızla kış mevsiminde karla mücadeleye hazırız. İlçe, belde ve köylerimizin yollarını ulaşıma açık tutacağız. Araç parkımızı gençleştirmekle hem ekonomik, hem de hızlı hizmet verme imkanına kavuştuk. İl Özel İdaresi'nin araç parkı her yıl gençleştiriliyor. Bu gençleştirme hem ekonomik, hem de hizmeti hızlandırıyor. Zonguldak coğrafi konum itibariyle bazı bölgelerde kış mevsimini ağır geçiriyor.
Ekiplerin yolları açmasının ardından yoğun kar yağışı nedeniyle yolları yeniden kapanabilir, bu esnada vatandaşlar biraz duyarlı olsun. Zonguldak İl Özel İdaresi olarak; 16 greyder, 7 kanal kazıcı ve 7 adet de kar kazıyıcı olmak üzere; toplam 30 araç ve teknik elemanlarla kış mevsimine hazırız. Mevcut olarak teknik personel sıkıntımız yok, ancak ileriye yönelik emekli olacak arkadaşlarımızın yerine yetişecek arkadaşlara ihtiyacımız var.
İl Özel İdaresi bir bütündür, personelimiz orada ya da burada olacak diye bir şey yok. Nerede ihtiyaç varsa; birim amirlerimiz ona göre yönlendirme yapıyorlar. Makine parkımızı her yıl yeniliyoruz. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl 3 yeni greyder ve 8 adet kamyon alarak araç filomuzu gençleştiriyoruz. Araç filomuzu gençleştirirken, ayrıca, ekonomik anlamda da tasarruf yapıyoruz. Çünkü eski araçlara sürekli olarak yedek parça, bakım-onarım yaparak masraf ediyorduk. Ekonomik masrafın yanında çalışmalar sırasında meydana gelen arızalar nedeniyle verimli çalışma yapılamıyordu. Şimdi araçlarımız yeni hem ekonomik olarak hem de hizmeti daha hızlı verebiliyoruz. Bu yıl karla mücadelede fazla bir sıkıntı yaşayacağımızı tahmin etmiyoruz. Tabi ki uzun süreli yağış olduğu takdirde zaman zaman aksamalar olabilir. Mesela kar yağışı sırasında Sivriler'den kar temizlemeye başlayan greyder, Beycuma'dan çıkıyor. Kar yağışı şiddetini artırdığında ise, açılan yollar tekrar kapanıyor, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekiyor. İl Özel İdaresi olarak kış mevsiminde yüksek rakımlı bölgelerde karla mücadelede zorluk çekiyorduk, ama yine de üstesinden geliyoruz. Hele bu yıl yenilenen araç parkımızla bu sıkıntıları da yaşamayacağımıza inanıyorum.