Zonguldak'ta karla mücadelede ağır fatura çıktı. Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Kar toprakla uğraşmaktan daha maliyetli dedi.
Karla etkin mücadele için bütün imkanları seferber eden Zonguldak İl Özel İdaresi'ne ağır bir fatura çıktı. Yaklaşık 107 bin litreyi aşkın sadece yakıt tüketildiği karla mücadelede, yedek parça çalışan mesaileri ile birlikte maliyet, 700 bin TL'yi aştı. Karın toprakla uğraşmaktan daha maliyetli olduğunu belirten İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, ekiplerin başarılı ve etkin bir şekilde karla mücadele ettiklerini ifade etti. Kar yağışlarında tüm ekipleri seferber etmeye devam edeceklerini ifade eden Terzi, Kar toprakla uğraşmaktan daha maliyetli. Karla mücadele hem maliyetli, hem de zorlu ve riskli. Buna rağmen etkin bir şekilde karla mücadelemizi sürdürdük. Bütçe anlamında herhangi bir sorunumuz yok. Para sorunumuz olursa, gerekli kaynakları da mutlaka buluruz. Her türlü kötü koşullara rağmen ekiplerimiz, hastaları kurtardı, yolları açtı. Vatandaş bize inanıyor, güveniyor dedi. Valimiz Erol Ayyıldız'dan şantiye şeflerine kadar birlikte çalıştığı tüm herkese teşekkür eden Terzi, Önce güven, sonra da dost edindik. İnsanlarımızın bize o kadar güveni var ki, bizden talepte bile bulunmuyor. Çünkü zamanı gelince yapacağımızı biliyorlar. Ama buna rağmen, bizler de tüm çalışma arkadaşlarımızla, taşıdığımız sorumluluğu biliyoruz. Yapmamız gereken işleri biliyor ve işi gevşek tutmuyoruz. Gerek Vali Erol Ayyldız, gerek birim amirlerimiz, genel sekreterimiz, gerekse şantiye şeflerimiz, çalışanlarımız, herkes en iyi şekilde sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Zaten böyle hareket etmek zorundayız. Çünkü aksi takdirde vatandaş, defterine notunu yazar. Zamanı gelince de karneyi eline tutuşturuverir. Bugüne kadar bizim karnelerimiz hep iyi oldu. İnşallah bundan sonra da böyle olur diye konuştu.
Ayrıca Terzi, bu yıl şuana kadar yürütülen karla mücadeledeki masrafın geçen yılki kış boyunca yürütülen karla mücadelenin masraflarını da geçtiğini ifade etti.