Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulübü Başkanı Recep Erdoğan, Zonguldak'ın daha önce ilçesi olan Karabük'ün bugün Fenerbahçe, Galatasaray'ı yendiğine dikkati çekerek, Karabük'ün bizden ne fazlası var? Her hafta Kdz.Ereğli'den insanlar Karabük'e maç izlemeye gidiyor. Esnafı, lokantacısı, otelcisi, taksicisi herkes bu işten kazanmaz mı? Hayal buya bazıları buna vizyon mu diyorlar ne? dedi.

I.Amatör Küme Kdz.Ereğli Grubunda mücadele eden Kdz.Ereğli Devlet Hastanesispor Kulübü Başkanı Recep Erdoğan, 2001 yılında kapanmak üzere olan Özdoğanspor Kulübünü aldıklarını ve isim değişikliğinin ardından bugün voleybol, basketbol, badminton ve hentbol branşları olmak üzere toplam 215 sporcunun olduğu bir kulüp seviyesine getirdiklerini söyledi. Kdz.Ereğli Delihakkı mevkisine 30 bin kişilik stat, çevresine 4-5 idman sahası, sosyal tesislerin mutlaka olması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, Zonguldak'ın daha önce ilçesi olan Karabük şimdi Süper Lig'de Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı yenebiliyor, bizde neden yok? dedi.

YÜREKTEN KUTLUYORUM

Erdoğan hafta sonu U-19 takımının rakip takımın sahaya çıkmaması nedeniyle 3-0 hükmen galip geldiğini, amatör takımda yöneticilik yapan isimlerin büyük bir özveri gösterdiğine dikkati çekerek, Bugün rakibimiz sahaya çıkmadı, U–19 takımımız 3–0 hükmen galip geldi. Sahaya takım çıkarmanın zorluğunu göstermesi bakımından önemli. Bir takımın sahaya çıkartılması, emek gerektiriyor, özveri gerektiriyor. Bu anlamda amatör takımlarda yöneticilik yapan, antrenörlük yapan insanları yürekten kutluyorum. Tebrik ediyorum. Bu söylediklerimi en iyi bu işi yapanlar bilirler.

215 SPORCU VAR

2001 yılında; kapanmak üzere olan Özdoğanspor kulübünü, kapanmak üzere iken aldık. Bugün Futbol, Voleybol, Basketbol, Badminton ve Hentbol da toplam 215 sporcusunun olduğu bir kurum takımı seviyesine getirdik.  2009 yılında futbolda deplasmanlı süper amatör lige kadar getirmiştik. Engellenmeseydik bu gün Kdz. Ereğli de 3. futbol liginde takımız vardı. Bunu yapanlar ve spor kamuoyu en iyi bir şekilde bilir. Ama idealimiz hedefimiz devam ediyor. Ne kadar başarırız bilemiyorum ama Delihakkı'da 30 bin kişilik stat, etrafında 4-5 tane idman sahası, yanında sosyal tesisleri, Türkiye 1.futbol liginde takımımız neden olmasın.

5-10 BİN KİŞİ KARABÜK'E AKIN EDİYOR

Karabük'ün bizden ne fazlası var? Deplasmanda, Fenerbahçe'yi, Galatasaray'ı yeniyor. Bu büyük takımları sahasına getirtip futbol oynatıyor. Her hafta Kdz. Ereğli'den insanlar Karabük'e maç izlemeye gidiyorlar. Türkiye'nin her yerinden insanlar gidiyor. Her iki haftada bir 5 bin 10 bin insan Karabük'e akın ediyor. İki haftada bir festival. Ve de bu yıl boyunca devam ediyor. Esnafı, lokantacısı, otelcisi, taksicisi herkes kazanmaz mı? Hayal buya, bazıları buna vizyon mu diyorlar ne!