Eğitim sorunlarına ve çalışanlarına hizmet için kurulan sendikaların çalışanlarına "ders dışı egzersiz" yaptırırcasına sadece oyun oynamaları için lokal açtığı bunun dışında da olumlu sayılacak bir faaliyette bulunmadığını belirten Eğitim Bir-Sen Kdz.Ereğli Başkan Vekili Babal, "Gündemde olan adam kayırma, taraf tutma, dinci kadro tabirleri sendikacılık anlayışıyla bağdaşmaz, bu iddialar yakışmamaktadır" dedi.

Kdz. Ereğli Eğitim Bir-Sen Başkan Vekili Ziya Babal, eğitim ve öğretim yılının birinci yarıyıl tatiline girmesini değerlendirdi. Dönem sonu yoğunluk nedeniyle e-okul sisteminden kaynaklanan sıkıntılar ve buna benzer ufak tefek sorunlar dışında son derece verimli bir yarıyıl ge çirildiğini belirten Babal, yazılı açıklamasının büyük bir bölümünde de diğer sendikaları eleştirdi.
Milyonlarca öğrencisi ve binlerce eğitim çalışanıyla beraber ülkemizin en büyük camiasında bir takım sorunların olması imkânsızdır. Ancak son yıllarda eğitim alanında yapılan yatırımlar ve alt yapı hizmetleri, teknolojik yatırımlar sayesinde geçmişe oranla çok daha iyi ve çağdaş Türkiye'ye yakışan bir seviyeye ulaşmakta olduğu inkar edilemez. Ereğli'de personel ihtiyacı çok az iken ve bunlar telafi edilirken eksik olan okul sayısının bir an önce tamamlanması ve tam gün eğitime okulların dönerek daha sağlıklı sınıflarda eğitim öğretim yapmaları sağlanmalıdır. Ancak her zaman olduğu üzere bardağın boş tarafını görmeye alışık olan çevreler bunları allayıp-pullayıp kamuoyuna iletmekte ön yargılı ve taraflı davranmaktadır. Gerçek olan şudur ki bu ifadelerde bulunanlar bunları eğitimin gelişmesi için yapmamakta sadece karalama, kasıtlı yorumlar olduğuna olduğu kanaatindeyiz. Özellikle eğitim sorunlarına ve çalışanlarına hizmet için kurulan sendikalar adeta çalışanlarına "Ders Dışı Egzersiz" yaptırırcasına, üyelerine sadece oyun oy namaları için lokal açmakta bunun dışında olumlu sayılacak bir faaliyette bulunmamaktadır. Dönem başın da ve dönem sonunda kopya, karalama, suçlama ifadelerini andıran birbirinin aynısı ifadelerle camiamızda karalamalarına devam etmektedirler. Buna da sendikacılık demektedirler. Son dönemde gündemde olan adam kayırma, taraf tutma, dinci kadro tabirleri sendikacılık anlayışıyla bağdaşmaz. Bu iddialar kendilerine yakışmamaktadır. Bilinmelidir ki atamalar sınavlarla ve puanlama usullerine göre yönetmeliklerce belirlenerek yapılmaktadır. Yönetmelik dışında hiç bir takvim işlememektedir. " Karanlığa söverek, aydınlığı getirme imkânı yoktur!" Bunun yerine herkes elindeki mumu yakmalıdır"