Site dolmuş durağı ile Kozlu dolmuş durağı arasında, ortak güzergâh ve hat yazılarının sökülmesi konularına açıklık getirmek için Site Dolmuş Durağı Başkanı Tacettin Turan bir basın açıklaması düzenledi.
Site dolmuş durağı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Tacettin Turan, Günlerden beri Zonguldak kamuoyunu sürekli yanlış ve yalan beyanlara bulunarak meşgul eden, gerek belediyenin gerek il trafik komisyonun, gerekse yargının aldığı kararları hiçe sayan, umursamayan, sürekli bizleri karalayıcı demeçler bulunan halkımızı yanılmaya çalışan Kozlu dolmuş durağı çalışanlarları ve yöneticilerinin bu saldırıları karşısında bu açıklamaları yapmaya mecbur kaldık. Yaklaşık 10 yıldır süregelen bu olayların sebebi Kozlu dolmuş durağı çalışanlarıdır.
Sizlere sunacağımız belgelerde göreceğiniz gibi anlatılanların tamamen yanlış ve yalan olduğunu anlayacaksınız. Türkiye'de hiçbir il, ilçe, belde arabalarına sağlanmaya imtiyaz Kozlu belde arabalarına dağlanmakta idi. Zonguldak'tan aldığı yolcuyu Kozlu ve İncirharmanı'na, Kozlu'dan aldığı yolcuyu da Zonguldak'a getirmesi gereken, bu arkadaşlar kullanmış olduğu tüm güzergah üzerindeki tüm yolcuyu indi-bindi yaparak taşımaya başlamışlardı.
Adeta site 102 dolmuşları gibi çalışıyorlardı. Bunun üzerine yıllardan beri vermiş olduğumuz mücadele sonunda Zonguldak Belediyesi 5393 sayılı belediyeler kanununa dayanarak 7 Nisan 2010 tarihinde belediye meclisi toplanarak taksi, dolmuş, servis yönetmeliği çıkarmışlardır. Bu yönetmeliğin madde 5 (g ve h) bendinde belirtilen şekilde belde minibüsleri rusum ücretlerini belediyeye ödeseler dahi gidiş istikametine belediye sınırlarında yolcu bindiremez şeklinde karar verilmiştir.
Biz yıllar sonra da olsa geciken adaletin bize verilmesinden dolayı tüm yetkililere teşekkür ediyoruz.
Bütün amacımız herkesin kendi ekmeğine sahip çıkması, başkalarının ekmeğinde gözü olmamasıdır. Bu arkadaşlarda elbet kendi haklarıyla yetinmeyi bilecekler, kararlara saygılı olup uyacaklar, biz kimseyi tanımıyoruz demeyecekler. Şayet bu doğrultuda giderlerse yasalar insanlara nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğretir şeklinde konuştu.