Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Yöneticileri ve yeni uygulanacak olan Elektronik Kartla Ücret Toplama Sistemi için oluşturulan komisyon üyeleri düzenledikleri basın toplantısında kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan iddialara yanıt verdi.

Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Murat Akyüz, Elektronik Kartla Ücret Toplama sistemine ilişkin kamuoyuna oluşturulmaya çalışılan iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek başladığı açıklamasında, Bu sözleri kesinlikle kabul etmiyoruz dedi.

YÖNETİM DIŞINDAN BİR KOMİSYON SEÇİLDİ

İlçede rehabilitasyon projesi adı altında karar alındığını ve bu karar gereği ilçede toplu taşımacılık yapan özel halk otobüslerinin elektronik kartla ücret toplama sistemine geçilmesinin istendiğini belirten Akyüz, Bizlerde süreç içerisinde çalışmalarımızı üyelerimiz ile birlikte yaptık. Yeni sistemin araştırmasını yaparken yönetimin bu sistem içerisinde olmaması adına kendi görüşlerimizi üyelerimize bildirdik. Sonuç itibariyle üyelerimiz kendi aralarında yönetim dışından seçtikleri bir komisyon belirlendi. Bu komisyon kooperatifin önde gelen isimlerinden oluştuğu için bu sistem çalışmalarını komisyon üstlendi.

10 YILLIĞINA ANLAŞACAĞIZ

Türkiye'nin değişik bölgelerinde uygulanan bu sistem incelendi. Kooperatifler ile görüşmeler sonucu 3 firma hakkında bilgileri topladık. Yönetim ve komisyon arasındaki görüşmenin ardından 2 firma üzerinde karar kılındı. Tüm üyeler toplanarak 2 firma ile ilgili sunuşlar istendi. Elektronik bir mevzuat olduğu için bizler bunu 10 yıllığına anlaşacağız. 10 yıl boyunca geçerli olacak. Arkadaşlarımız titizlik ile bunun için hareket ettiler. Biz konuya fazla da vakıf değilim, komisyon var komisyon çalıştı dedi.

YENİ SİSTEM 15 ARACA TAKILDI

Yeni sistemin yaklaşık 15 araca takıldığını da belirten Akyüz, Yeni sistemin araca takılması için teknik ekipler geldi. Şuan itibariyle 15 civarında bir aracımıza bu sistem takıldı, kameraları bağlandı. En son aşamada ise ana cihazlar ile bağlantı kurulacak. Tahminen 1 Mart'a bu sistemi tam anlamıyla kullanımına geçmeyi hedefliyoruz sözleri ile konuştu.

KOMİSYON SÖZCÜSÜ NOKTAYI KOYDU

Söz konusu sistemin kurulması için oluşturulan komisyonun sözcülüğünü yapan Yaşar Danışmaz ise, sisteme geçme kararının alınmasının ardından üyeler arasında oluşturulan bir komisyonunun elektronik kart sistemi ile hizmet veren şehir ve ilçelerde incelemede bulunduğunu belirtti. Danışmaz açıklamasında şunları söyledi: İncelemelerin ardından geldiğimizde edindiğimiz bilgilerin aynısını üyelerimize aktardık. Kararı verirken de oylama ile belirledik. 2 Firma üzerinde durduk bu firmalar daha kapsamlı ve kendileri sadece bu işi yaptıkları için değerlendirdik. Taşeron firmaları kapsam içerisine almadık. Üyelerin fikirleri doğrultusunda sisteme karar verdik.  Bunda belediyenin de kooperatifimizin de baskısı ve yönlendirmesi yoktur. Herkesin imzası alınarak işlemler yapılmıştır.