Kozlu Belediye Başkanı ali Bektaş, bir çok projeyi hayata geçireceklerini belirterek, Kozlu'nun kaderinin değişeceğini söyledi.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, basın toplantısı düzenleyerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Belediye sarayından sahil projesine kadar bir çok projeyi hayata geçireceklerini belirten Bektaş, kendilerinin bu kararlardan sadece ölümün dön düreceğini söyledi. Hiçbir dedikoduya aldırış etmeyeceklerini kaydeden Bektaş, ?Yeni belediye sarayımız 15 Nisan'da başlayacak. Projenin şekli ve yasal prosedürü tamamlanmadığı için resmen söyleyemiyorum. Ama 23'üne kadar sözleşmesi imzlanacak. Sahip projesi bitti üç boyutlu maketi hazırlanıyor. Kendini amorte edecek bir proje. Onunla ilgili başlangıç tarihimiz 15 Mayıs. Denize akan kanalizasyonların dere içine toplanması çalışmamız başladı. Birinci aşamayı bitirdik, ikinci aşamamız İhsaniye ve Güney Mahal lesi'nde bir araya gelen kanalizasyonları dereye tek bir yerden akacak. Onuda pompala usulüyle denize akıtacağız. Temiz bir dereye kavuşmak pozisyonumuz geldi. Kozlu'nun şuan mezarlık olarak kullandığı 19 Mayıs Tepesin'de bölme bölme yapılmış herkesin yerleri ayrı, parselleri yapılmış, sadece numaralandırılma aşamasına gelmiş durumda. Modern bir mezarlık haline getirdik. Ankara Büyükşehir Belediyesinden iki tane uzman geldi. İtfaiyecilerimize bir hafta boyunca seminer verecek. Biraz daha profesyonelleştiriyoruz. Onların vereceği çalışma programına göre elemanlarımız sürekli çalışacak. İtfaiye hazır vaziyette olması gereken bir bölüm, imar planın çok zor olduğu yerlerde itfaiye teşkilatının çok profesyonel olması lazamı. Çünkü yollarımız düzenle değil, merdivenli yollar, binalar iç içe girmiş, Zonguldak'taki her beldede iyi bir itfaiye teşkilatının olması gerekir diye düşünüyoruz. Nisan ayından itibaren şantiye ile ilgili çalışmalarımız başlayacak. Bundan önce vatandaşlarımız Sivriler eski Belediye Başkanı ve Kozlu Belediyesi Meclis Üyesi Fikret Korkmaz'a başvurularını yapıyorlar. O başvuruların değerlendirmesini yaptık. Nisan ayından itibaren 2010 yılında yol talebi olup da yapılmayan yer kalmayacak. Fatih Mahallesi'ndeki bütün parklar yeniden yapılacak. Sahillerimiz Ilıksı, Değirmenağzı ve Kozlu Sahilinde ciddi temizlik yapılacak. Bugün meclisimizde çıkarılacak kararla şuanda Küçük Sanayimizin ile Star Madenciliğin arasında olan bölüm yeni sanayi bölgesi ilan edilecek. 10 bin 70 metrekarelik bir alanda çok kısa süre belki içerisinde 15'e yakın fabrika kurulacak, 150 kişinin istihdam edileceği yer olacak. Yapacak yatırımcılarda hazır. Çok cüzi bir miktarda orayı kendilerine tahsis edeceğiz.
 İşsizlik ile ilgili bir şeyler yapmamız lazım. Şehir meydanımıza emekli öğretmen evi yapacağız. Kışın içeride oturulabilen, yazın önünde sandalyelerde oturulan bir yeri emekli öğretmenlere tahsis edeceğiz? dedi. Kendilerinin reklam yapmadan işler yaptıklarını söyleyen Başkan Bektaş, yapılacak işlerde çok kararlı olduklarını söyledi. Belediye sarayının 7,5 trilyona mal olduğunu belirten Bektaş sözlerini şöyle tamamladı:
?Biz işin reklamını yapmadan bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Esnafından trafiğe kadar gerçekten huzurlu bir ortamın oluşturulduğunu göreceksiniz. Kozlu'nun kaderi değişecek. Bu projelerin hayal olmadığı şuanda hepsinin başladığında insanlar 'Vay be Zonguldak'ta da bir şeyler yapılıyormuş' diyecekler. Hiçbir eleştirilere, dedikodulara aldırış etmeden yolumuza devam edeceğiz. Bizi bu kararlarımızdan ancak ölüm döndürür. Sahil projesi dahil yaklaşık bin kişiye iş imkanı açılacak mevkiye getiriyoruz Kozlu'yu. Bunların laf olmadığını görecekler. Aşamaları bitirdik, 2010 yılında bunların meyvelerini toplayacağız. Bu konuda çok kararlıyız. Sonucu ne olursa olsun, kim ne derse desin bu kararlardan bizi ancak ölüm döndürür. Bunlar yapılacak Kozlu'da. Yapılması için de hepsi bitmiştir.
Bürokratik prosedürler bizi engellerse engeller, başka bir şey engelleyemez. Oturduğunuz yerden hiçbir şey yapamazsınız.
Belediye sarayımız yaklaşık 7,5 trilyona çıkıyor, hiç kullanılmamış bir alana yatırımcıyı çekiyoruz hem de belediyenin kasasından bir tek kuruş çıkmadan 7,5 trilyonluk bir belediye sarayı yaptırıyoruz. Şehrin kaderi oradan değişiyor. Kozlu lavuar binası da kaplanacak ve izolasyonu yapılacak. Dışarı hiç ses çıkmayacak.?