Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kdz. Ereğli Şube Başkanı Önder Öner yazılı açıklamasında, 'Kurtuluş savaşımızın başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı ve büyük lider Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 74. yıl dönümünde saygı, sevgi ve sonsuz şükranla anıyoruz' dedi.
Önder Öner açıklamasında şöyle devam etti:
Her geçen zaman içinde Atamızın Türk Milleti için yaptıklarının, düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin önemini, Onsuzluğun burukluğunu en derinden anlıyor ve hissediyoruz.
10 Kasım'lar bizler için matem günü değil Atamızın en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin korunması, gelişerek yaşaması için yapmamız gerekenleri düşüneceğimiz, bu uğurda mücadele azmimizi kamçılayacağımız günler olmalıdır. 
Nasıl ki emperyalistleri, sömürgecileri  ve maşalarını bozguna uğratıp Cumhuriyetimizi kurduysak, günümüzde de Cumhuriyetimize ve Atamıza karşı yaşanan tüm saldırıları, var olan tüm olumsuzlukları da bertaraf etmek  yurttaş olarak sorumluluğumuz ve misyonumuzdur.  Umutlarımız, inancımız ve kararlılığımız dimdik ayaktadır.
Rahat uyu Atam. Ruhun bir kez daha şad olsun.
Cumhuriyet; Fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucularla, açtığın çığırda ve gösterdiğin hedefte ilelebet yaşayacaktır.

ANIT KABİR'E GİDİYORUZ
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karadeniz Ereğli Şubesi olarak 10 kasım 2012 günü Atamızı Ereğli'de saat 09:05 'de Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret ederek saygıyla anacağız.