Türk-iş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası Genel Başkanı Dr. Hasan Pakdemir, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.
Beraberinde Denizciler Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri İrfan Mete ile birlikte yapılan ziyarette, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam’da hazır bulundu.
Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesinde çalışan üyelerinin toplu sözleşme görüşmeleri için Zonguldak’a geldiklerini vurgulayan Mete; “Bu vesile ile sizi ve yeni yönetiminizi de ziyaret ederek gecikmiş ziyaretimizi de ifa edelim dedik.
Biz iki kardeş sendikayız. Geçmişte birlikte pek çok ortak mücadeleler verdik. Ben rahmetli Şemsi Denizer’in bu camdan maden işçisine yaptığı konuşmasını dün gibi hatırlıyorum.
O zaman onu kendime örnek, idealim olarak seçmiştim. Bundan sonraki süreçte de aynı birlikte dayanışmayı daha güçlü olarak sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sizleri aramızda görmekten mutlu oldum. Daha önce eğitim sekreterliği döneminden de tanıyorum. Ve bizim önderimiz, rehberimiz olan rahmetli Şemsi Denizer’i kendinize örnek almanız bizi ayrıca gururlandırdı.  Ve bende bundan sonra da daha güçlü bir şekilde birlikte mücadelemizi sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.