Emekliye yapılan zam Zonguldak'ta yetersiz bulundu. Zammın açlık sınırını geçemediğini ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, karınlarının aç, gözlerinin tok olduğunu vurguladı.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın 2011 yılında emekli maaşlarına yapılacak zammı açıklamasının ardından Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Emekliler Derneği gelecek olan zammın yeterli olmadığını söyledi. Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, yapmış olduğu açıklamada, yüzde 4 oranında artış yapılacak olan emekli maaşlarının yetirli olmadığını, karınlarının aç, gözlerinin tok olduğunu söyledi. Memiş, açıklamasında şunları söyledi:
"Beyler emeklilerimizin umudunu sömürmeyin. Emekli zammını Başbakanımızın açıkladığı günden itibaren derneğimizin telefonları kilitlendi. Emeklilerim radyo ve televizyon başında umutla beklediler, ancak bekledikleri zam olmadı. Emeklilerimiz Başbakanımızdan intibak yasamızın müjdesini bekledi ama yine açlık sınırını geçemedi.
Verilen zamların bir bölümü elektrik, tüp, gaz ve şimdi de ekmeğe yapılan zamlarla eridi. Bizim günahımız ne? Bizler çalışırken de emekliyken de vatanına, bayrağına, büyüklerimize saygılı, küçüklerini seven insanlarız. Bizim karnımız aç ama gözü tok insanlarız. Bizlerin umudunu lütfen sömürmeyin."