Birleşik Kamu-İş'e bağlı Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şubesi Mali Sekreteri İsmail Hasdemir, hükümetin 2012 yılında kamu çalışanlarına ön gördüğü 4+4'lük zammı daha şimdiden geri aldığını belirterek, Hükümet, kaşıkla verdiği zammı kepçe ile geri aldı.
Kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeyeceklerini iddia edenlerin takiyeci oldukları bir kez daha ortaya çıktı dedi.
Hasdemir, yazılı açıklamasında şunları söyledi;

HÜKÜMET ZAMMINI FAZLASIYLA
GERİ ALDI

Hükümet, 2012 yılında kamu çalışanlarına ön gördüğü 4+4'lük zammını daha şimdiden geri aldı. Birinci 4'lük kısmını doğal gaz vb maddelere yaptığı zamla geri aldı. İkinci 4'lük kısmına vergi dilimini yüzde 15'den yüzde 20'ye çıkartarak fazlasıyla geri aldı. Böylece kamu çalışanları zam almadıkları gibi maaşlarından tırpanlama oldu.
Ne talihsizliktir ki, Yüksek Hakem Kurulu'nda yer alan hükümet yanlısı sendika üyesinin hükümet lehine oy kullanarak kamu çalışanlarını yüzde 4+4'lük zamma mahkum etmiştir. Hükümet, kaşıkla verdiği zammı kepçe ile geri aldı. Kamu çalışanlarını enflasyona ezdirmeyeceklerini iddia edenlerin takiyeci oldukları bir kez daha ortaya çıktı. Böylece hükümet memurları bir kez daha mağdur etti.

MEB HİZMET İÇİ SEMİNERİNDE BELEDİYE DIŞINDAN KATILAN ÖĞRETMENLERE YOL ÜCRETLERİ ÖDENMELİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), hizmet içi seminerleri öğretmenleri mağduriyete uğratmaktadır. Çünkü bu tür görevlendirmeler yol ücretlerinin verilmesine tabidir. Bakanlık politikası, öğretmeni insan yerine koymamaktadır. Başbakanın ve bakanın söylemleri zaten ortadadır.
Bu tür mağduriyetlerin önünü kesebilmek için belediye dışından gelenler (uzaktan gelenler )milli eğitim müdürlüğüne (kendi okullarından başvurarak) bir dilekçe verilmesi hususunda seminer dönemindeki yol ücretlerini istemeleri gerekmektedir. Eğer ret cevabı gelirse, mahkemeye başvurulmasıyla birlikte mağduriyetin giderilmesi sağlanabilmektedir. Oysa bu seminerleri planlayanların yolluk ücretlerini dikkate almaları gerekirdi. Eğitim-İş olarak bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyurulur.