MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, ilçede yaşanan kavga ortamına dikkati çekerek, Kdz.Ereğli'ye zarar veriliyor ve bu zarar giderek derinleşiyor dedi.

* İlçede biran önce toplumsal mutabakat sağlanması gerektiğine vurgu yapan İlçe Başkanı Şeker, Kavgalı bir sendika, Erdemir ile kavgalı bir belediye, CHP ve AKP arasındaki kavga, ilçede bulunan öğretmen evinin geldiği nokta. Bu kavgalar Kdz.Ereğli'ye hiçbir fayda sağlamaz aksine daha ağır hasar verir. Ereğli'de toplumsal mutabakatı sağlandığında sorunların çözümü de kendiliğinden gelecektir dedi.

* Kdz.Ereğli'de belediyenin hizmet sunamadığını iktidarın da 10 yıldır bölgeye hizmet aktarmadığına dikkati çeken Şeker, 2001 Yılında bakın son Organize Sanayi Bölgesi'nin ödeneğini o dönemde partimizin Zonguldak Milletvekili olan İsmail Hakkı Cerrahoğlu çıkartıyor. İyi hatırlayın o zaman Kdz.Ereğli ve Alaplı Belediye Başkanları pankart asarak, Milletvekilimiz İsmail Hakkı Cerrahoğlu'na katkılarından ötürü teşekkür etmişti. O zamandan bu zamana yöre milletvekillerinin bu bölgeye katkısı oldu mu? sözleri ile konuştu.

MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker ve Yönetim Kurulu üyeleri gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştüler. Şeker gündemde yeralan gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulunurken ilçede yaşanan kavga ortamının Kdz.Ereğli'ye zarar verdiğini ve bu zararın giderek derinleştiğine vurgu yaptı.

10 YILDIR HİZMET VEREMEDİLER
Toplumsal mutabakat sağlanması gerektiğini ve biran önce herkesin kendisine çeki düzen vermesini isteyen İlçe Başkanı Talat Şeker, AKP iktidarına da sert tepki gösterdi. 10 Yıldır bölgeye hiçbir hizmet vermediklerini söyleyen Şeker yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

ÖNDER GAZETESİ CİDDİ
BİR GAZETE

Ereğli'mizin hatta bölgemizin çok ciddi bir basın kuruluşudur Önder Gazetesi. Ciddi bir çizgisi vardır.  MHP yeni yönetimi olarak hem teşekkür edelim hem de gündemde yeralan konuları değerlendirelim düşüncesi ile ziyareti gerçekleştirdik.

TOPLUMSAL MUTABAKAT ŞART
Yıllardır bizim üzerinde durduğumuz ve önemine vurgu yaptığımız toplumsal mutabakat konusu vardır. Toplumsal mutabakat hem milli hem yerel anlamda savunduğumuz bir görüştür. Kdz.Ereğli'ye bakacak olursak belediye ile kavgalı bir sendika, Erdemir ile kavgalı bir belediye, CHP ve AKP arasındaki kavga, ilçede bulunan öğretmen evinin geldiği nokta. Bu kavgalar Kdz.Ereğli'ye hiçbir fayda sağlamaz aksine daha ağır hasar verir. Ereğli'de toplumsal mutabakatı sağlandığında sorunların çözümü de kendiliğinden gelecektir.

ERDEMİR YÜZÜNÜ DÖNMELİ
Milliyetçi Hareket Partisi Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı olarak Ereğli'nin menfaatleri doğrultusunda Erdemir'in bölgeye yüzünü nasıl çevirebiliriz bu konuda bir çalışmamız var. Önümüzdeki günlerde ciddi bir çalışma yapmayı da düşünüyoruz. Yarın çocuklarımızın yaşayacağı huzurlu bir Kdz.Ereğli'ye ihtiyacımız var. Kurumlar arası kavga hiçbir kimseye fayda sağlamayacağını buradan bir kez daha vurguluyorum.

BELEDİYE HİZMET SUNAMADI
Kdz.Ereğli'ye bir bakın 40 yıldır CHP var. Kdz.Ereğli'de belediye halkın beklediği hizmetleri sunamadı, AKP iktidarı da 10 yıllık süre içerisinde bölgeye hiçbir katkı sağlamadı. Kaybeden ise maalesef ki vatandaşımız oldu. Vatandaşımız seçim döneminde kendisine yapılan bu haksızlıklara tepkisini de göstereceğine inanıyorum.

EREĞLİ VE ALAPLI BELEDİYE BAŞKANLARI
PANKART ASARAK TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

2001 Yılında bakın son Organize Sanayi Bölgesi'nin ödeneğini o dönemde partimizin Zonguldak Milletvekili olan İsmail Hakkı Cerrahoğlu çıkartıyor. İyi hatırlayın o zaman Kdz.Ereğli ve Alaplı Belediye Başkanları pankart asarak, Milletvekilimiz İsmail Hakkı Cerrahoğlu'na katkılarından ötürü teşekkür etmişti. O zamandan bu zamana yöre milletvekillerinin bu bölgeye katkısı oldu mu? Hiç duydunuz mu hiç gördünüz mü? Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükümette olduğumuz dönemlerde yaptığımız çalışmalarımız ortada. Buradan çağrı yapıyorum diyorum ki önümüzdeki dönem bir kez de Milliyetçi Hareket Partisi'ni deneyin. Diğer bölgelerdeki Milliyetçi Hareket Partili belediyelerinin başarısı ortada. Biz yerel yönetimlere güçlü kadro ile talibiz.

ŞAHLANIŞ GECESİ
Biz daha yeni göreve geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde elimizden gelen özveriyi ortaya koyacağız. Köy köy mahalle mahalle hane hane gezip gelinen süreci halkımıza anlatacağız.
Yine etkinliklerimiz çerçevesinde Ülkü Ocaklarımızın da desteğiyle 15 Aralık 2012 tarihinde Kdz.Ereğli'de sanatçımız Ahmet Şafak'ın katıldığı bir şahlanış gecesi düzenleyeceğiz. Bunun için hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Yerel iktidara talip olduğumuzun en güçlü mesajını buradan vereceğiz.