2012 Yılını değerlendiren Türk Eğitim Sen Kdz.Ereğli Temsilciliği, sahte müfettiş olayının Ereğli maarif tarihinin en aciz olayı olarak değerlendirerek, Eğer ki bu işin altında Gülüç'deki heyelan olayı gibi gariban bir memur kalacaksa şunu herkes bilsin ki Ankara'ya kadar gider yumruğu masaya koyarız dedi.

İktidarın Ereğli'deki en zayıf yeri bizce eğitime atadığı bürokratlar olduğunu belirten Temsilci Tayfun Öztürk, Ereğli'de kayıkçı kavgaları ile vakit kaybediliyor, oysaki eğitimde birçok sorun vardır. Acilen 234 dersliğe ihtiyacımız vardır en büyük sorunumuz ise ikili eğitimdir dedi.

 

Türk Eğitim Sen Kdz.Ereğli Temsilciliği tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında 2012 yılının değerlendirmesi yapıldı. İlçe Temsilcisi Tayfun Öztürk, 2012 yılının eğitim ve öğretim açısından Ereğli'de birçok zorluğun, suistimalin, beceriksizliğin, ehliyetsizliğin, adam kayırmacılığının ve ötekileştirmenin görüldüğü bir yıl olduğunu belirtti.

İZMİRLİ'YE TEŞEKKÜR

Ereğli'de Fen Lisesi açılması için kaynak temine eden ve Bakanlıktaki bütün kapıların açılmasını sağlayan hayırsever İbrahim İzmirli'ye teşekkür eden Öztürk, Bu okulun faaliyete girmesi ile birlikte her yıl yaklaşık 30-40 öğrencimiz Ereğli dışında okumak zahmetinden kurtulacak başka ilçe ve illerden her yıl 60 öğrenci gelip ilçemizde okumaya başlayacaktır dedi.

OĞUZ'LARA VEFASIZLIK

Ereğli'de bazen üzücü vefasızlık örneklerine rastladıklarını, 2012 yılında Ereğli'nin köklü ailelerinden Ahmet Orhan Oğuz'a Belediye Başkanının büyük haksızlık yaptığını ve bu haksızlığın sonucunda işadamı Oğuz'un petrol şirketini kapatarak emekliye ayrıldığını söyleyen Öztürk, Oğuz çifti mevcut okula 9 derslik bir de spor salonu ilave etmeyi de planlarken belediyenin Orhan Bey'i yerinden çıkartması, haksız ve gereksiz yere üzmesi, emekli olmayı bir nevi mecbur bırakmazı ilçemizin maarif hayatına da büyük bir darbe vurmuştur sözleri ilekonuştu.

BELEDİYE ALKIŞI HAK ETTİ

Ereğli Belediyesi'nin her yıl merkez ve taşra okullarının kermeslerine Abdi İpekçi Salonu'nu vererek her yıl ortalama 50-75 bin TL dolaylı destek sağlaması birçok insanın bilmediği fark etmediği bir durum olduğuna dikkati çeken Öztürk, Belediye Başkanlığı ciddi bir alkışı hak etmiştir dedi.

KARAELMAS İSMİ KALMALIYDI

Öztürk konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi: Ereğli Eğitim Fakültesi'nin topluma hizmet projeleri ile bazı fakir öğrencilere maddi destek, bazı taşra okullarına kapı, pencere, donanım, kütüphane gibi destek sağlaması takdire şayandır. Bu hususta projelerde emeği geçen öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize teşekkür ediyorum. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin adının değiştirilerek Bülent Ecevit ismine dönüştürülmesi son derece yanlış bir karar olmuştur. Karaelmas kelimesi Zonguldak ve çevresine yakışan bir isimdir. Üniversite konusundaki bir başka yanlışlıkta Ereğli Eğitim Fakültesi'nde bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümünün Zonguldak'a alınması idi. Yüksek eğitimde Ereğli'de yeni bir meslek yüksek okulu kararının alınmasını nispeten olumlu değerlendiriyoruz. Ancak bu kararın maden mühendisliği, makine mühendisliği, denizcilik gibi alanların bulunduğu mühendislik fakültelerine alt yapı olmasını arzu ediyoruz.

ŞUBE MÜDÜRLERİNE TEPKİ

İktidarın Ereğli'deki en zayıf yeri bizce eğitime atadığı bürokratlardır. İlçede görev yapan iki şube müdürü dışındaki bütün şube müdürleri vekil görevlendirilmiştir. Eğer tarafsız bir değerlendirme yapılsa vekaleten görev getirilenlerin kıdemleri ve puanları çok geride kalırdı. Bu kişiler şube müdürlüğü görevine asla atanamazlardı. Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın başka bir göreve atanmasının ardından Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevine vekaleten atama yapılması ilçemiz için hayırlı sonuç olmamıştır. Milli Eğitim Müdür Vekilini birçok insan iyi bir kişi olarak bilir. Biz de öyle sanırdık. Ancak şube müdürlüğü vekaleti sırasında yaptığı adaletsiz görevlendirmeleri, adam kayırmacılığını, adam seçme tavırlarını görünce fikrimiz değişti. İyi bir yönetici her şeyden önce adil olmalıydı. Veda ettiğimiz 2012 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde bazı şube müdürleri her türlü dolabı çevirdi. Öğretmen evi ile ilgili Şubat'ta başlayan tartışmalar epey sürdü, esasında biz öğretmenler bize has olan öğretmen evini 10 yıl önce kaybetmiştik, bugün ucube bir bina ortaya çıkmış verilen sözlerin çoğu tutulmamıştır.

ACİL DERSLİĞE İHTİYAÇ VAR

Ereğli kayıkçı kavgaları ile vakit kaybediyor. Oysaki eğitimde birçok sorunlar vardır. Acilen 234 dersliğe ihtiyacımız vardır en büyük sorunumuz ikili eğitimdir. Çayırlı İlköğretim Okulunun 30 yıllık yapım hikayesi vardır, en son verilen sözde okul Eylül ayına yetiştirilecekti. Çayırlı İlköğretim Okulu tamamlanamadı. Ormanlı'da bir okul ihtiyacı var, herkes biliyor ama kimsenin gereğini yaptığı yok. Kepez İlköğretim Okulu için hükümet tarafından para tahsis ediliyor, tahsis duyurusu 2012 Ocak'ta ilan ediliyor ancak her nasılsa inşaat bir türlü başlayamıyor.

MÜFETTİŞ OLAYI

Müfettiş olayı Ereğli maarif tarihinin en aciz olayıdır. Eğer ki bu işin altında Gülüç'deki heyelan olayı gibi gariban bir memur kalacaksa şunu herkes bilsin ki Ankara'ya kadar gider yumruğu masaya koyarız. Türkiye'nin her yerinde 4+4+4 ile ilgili kararları il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri vermiştir. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Cumhuriyet, İhsan Yılmaz, Atatürk, İzmirlioğlu, Nimet İlkokuluna 4+4+4 ile ilgili ortaya çıkan veli öğrenci ve öğretmen mağduriyetlerinin tek sorumlusudur. Özellikle öğrenci ve öğretmenlerin iki eli de Milli Eğitim Müdürlüğünün yakasındadır.

KANDİLLİ'YE BİN İŞÇİ ALINSIN

Aralık ayının son günlerinde bir garip karar daha karşımıza çıkmıştır. Kandilli Sağlık Meslek Lisesi Ereğli'ye TOKİ okuluna taşınacakmış. Toki okuluna bakar mısın, adeta beşi bir yerde. Toki İlkokulu, Toki Ortaokulu, Toki Özel Alt sınıfı, Toki Özel Eğitim Okulu ve Toki Sağlık Meslek Lisesi. Oldu olacak Toki Üniversitesi de kurun, alın size meşhur kampüs. Bütün eğitim kurumları bir arada. Türk Eğitim-Sen Sağlık Meslek Lisesi'nin Ereğli'ye taşınmasına taraftardır. Gerek veliler gerekse öğrencilerimiz gerekse öğretmenler için Kandilli'nin koşulları ağır gelmektedir. Ancak bu okul Ereğli'ye gelecekse yeni ve bağımsız binasına gelmelidir. Kandilli halkı Sağlık Meslek Lisesi'nin Ereğli'ye alınmasını Kandilli'ye bir darbe olarak görmesin. Kandilli'ye yapılacak tek bir iyilik vardır enaz bin işçi alımıdır.