Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların Zonguldak İl Temsilcileri, TTK Memurlar Lokali'nde istişare toplantısı yaparak, Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş,  Basın Sekreteri Sami Özdemir ve İLK-SAN Genel Başkanı Tuncer Yılmaz'ı ağırladı. Yemekli istişare toplantısına; Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Enerji-Sen Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç, Kamu Sen'e bağlı sendikaların ilçe temsilcileri ve üyeler katıldı.
Açılış konuşması yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ören, 4+4+4 eğitim sistemini dayatırken çocukların geleceğiyle oynandığını ifade ederek şunları söyledi:
"Bu topraklarda bin yıldır vatan yapılırken çok bedeller ödendi. Pek çok kahraman çıkartırken birçok hain de tarih sahnesinde yerini aldı. Şu anda o kahramanları yetiştiren Türkiye'nin sivil Kuvay-i Milliyesi Türk Eğitim-Sen otağında bulunuyorsunuz. Dün Haçlı olarak üzerimize gelenler, bugün maske değiştirdiler. AB, ABD, İsrail ve içteki taşeronları olarak karşımızdalar. Amaçları ortak, Türk ismini yeryüzünden silmek, biliyorlar ki Türk ismini yeryüzünden silerlerse Müslümanlığı da silecekler. Bu gayeyle değişik senaryolar üreterek üzerimize geliyorlar. O zamanın mandacıları, taşeronları karşımıza kah dini kisve, kah evrensel değerlerle çıkıyorlar. Ortak noktaları vatansızlıktır, gayri milli oluşları, anayasayla yeni devlet düzeni kurmaya çalışanları izlerken sizler de fark edeceksiniz. Bugün iktidar hasmane bir tavırla 4+4+4 eğitim sistemini dayatırken hem çocuklarımızın geleceğiyle oynamakta hem de 200 bin tane öğretmenin geleceğini sıkıntıya sokacak kadar karar alıyor, sarı sendikanın teveccühleriyle cesaret alıyorlar. Karma eğitim sistemi kaldırılsın denilerek Türk milletine nifak sokulmakta, adeta Arap kültürü milletimize dayatılmak isteniyor. Anadilde eğitim öz savunma gücü, Türk bayrağının yanına bir bayrak asalım diyerek bu vatan satılmak isteniyor. Gençliğe hitabedeki ve andımızdaki Türk kelimesinden rahatsızlık duyanlar sendikayım diye ortaya çıkıyorlar. Bugün yılların yaralarını sarmaya çalışan İLK-SAN yine bu güçlerce ele geçirilmek isteniyor. Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Ekmeğimizle oynayanlara, dilimizle oynayanlara, dinimizi kullananlara, bayrağımızın kıymetini bilmeyenlere, eğitim sistemimizin temeline dinamit koyanlara karşı kavgayı başlatıyorum. Benimle kavgaya var mısınız?"