Meclis üyeliğinden ve partisinden istifa eden Cevdet Ertürk, Posbıyık'ı verdiği sözleri tutmadığını belirtti.

Ormanlı Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi iken 16 Nisan tarihinde CHP'li Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a tepki göstererek hem partisinden hem meclis üyeliğinden istifade eden Cevdet Ertürk, Ormanlı'ya aradan geçen süre içerisinde herhangi bir çivi çakılmadığını iddia etti ve halkın yanıltıldığını vurguladı.


Ertürk, belediye encümen üyeliğine de CHP'li meclis üyelerinin oyları ile AKP'li meclis üyesinin katıldığını da söylediği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

CHP'li Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ormanlı Belediye Meclisi'nde benim olmamdan ötürü hizmet vermeyeceğini açıkça beyan etmiştir ve tarafıma da bu iletilmiştir. Bende 'beldeme hizmet gelmesi noktasında eğer ben engelsem tabiî ki çekilirim yeter ki bir şeyler yapılsın' diyerek hem meclis üyeliğinden hem de partiden istifa ettim ve dilekçemi 16 Nisan tarihinde işleme koydurdum. Aradan geçen süre içerisinde Ormanlı'ya tek bir çivi dahi çakılmadığını görmek bizleri son derece üzmüştür. 

Yine geçtiğimiz günlerde Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ile Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık arasında geçen ve kamuoyuna da yansıyan konuşmada; Posbıyık'ın 'Ben Ormanlı'ya hizmet ettiğim zaman oyum düşüyor bu yüzden Ormanlı'ya hizmet etmeyeceğim' şeklinde sözleridir.

Biz ormanlı için varız hizmeti kim getirecekse onun yanındayız üzüntümüz bizi gerekçe göstererek belde halkını yanıltmalarıdır ve yanıltan isimler de maalesef görevdedir.


Üzüntüm o dur ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ormanlı ile bağı da ciddi anlamda yara almıştır. Bunu da şöyle özetmek gerekirse benim sürdürdüğüm encümen üyeliği görevine CHP'li meclis üyelerinin desteği ile AKP'li Belediye Meclis Üyesi ve yine AKP'nin Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu bu göreve getirilmiştir. Bunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.