Milliyetçi Hareket Partisi Devrek İlçe Sekreteri Necdet Sivişoğlu yaptığı basın açıklamasında, Değerlerini kaybetmek ilçemizin kaderi olmamalıdır dedi.
Sivişoğlu konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Cumhuriyetimizin ilk meclisinden son seçimlere kadar en fazla vekil çıkaran ilçemiz bünyesinden iki ilçe Çaycuma Gökçebey ayrılmış, şimdi de iki belde Eğerci ve Özbağı belediyesi de kapatılarak köye dönüştürülmüştür. Bu iki beldemizin belediye başkanları başta olmak üzere meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri hiçbir tepki göstermemiş kaderlerine razı olmuşlardır. Hizmet alma noktasında nasıl bir çalışma yapılacak, çalışanların nerelerde istihdam edileceği kamuoyuna açıklanmamıştır. Anayasamızın 90.maddesine aykırı olan bu durumu Devrek Asliye Hukuk Mahkemesi'ne 2 Ocak 2013 tarihinde başvurarak yürütmenin durdurulması için dava açtık. Mahkemenin neticesi önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Diğer yandan ilçemiz mülki sınırları daraltılıp ormanlarımız Karabük ve Bolu illeri tarafından paylaşılmıştır. İlçemize bağlı köylerde ortalama yüzde 70 oranında oy alan AK Parti iktidarı bütün bunlara kayıtsız kalmıştır. İktidar temsilcileri şu zaman oldu, bu zaman oldu gibi laflara sığınmadan orman köylülerimizin feryadına çare bulmak zorundadır. Bu sorunlar yetmiyormuş gibi şimdi de 2. Jandarma Er Eğitim Taburu gidiyor mu? Kalıyor mu? Giderse yerine ne olsun? gibi çeşitli görüşler ilçemiz kamuoyunu meşgul etmektedir. Bunun üzerine vekilimiz Özcan Ulupınar basına verdiği açıklamada taburun gitmeyeceğini ifade etmiştir. Bizler MHP teşkilatı olarak bu beyanını senet kabul ediyoruz. Çünkü Devrek halkının artık kaybetmeye tahammülü kalmamıştır. İlçemizden önce Topçu Tümeni nakledilmiş, daha sonra Jandarma Er Eğitim Alayı nakledilmiş şimdi de Jandarma 2. Er Eğitim Taburu kaldırılmak istenmiştir. Can çekişen ilçe ekonomisine bir nebze olsun katkıda bulunan Jandarma Taburu kesinlikle kaldırılmamalıdır. Özelleştirmeye hızla yol alan TTK'nın alternatifi olarak Zonguldak'ı öğrenciye endeksli bir şehir olması noktasında Bülent Ecevit Üniversitesi rektörlüğü ilçelerde fakülte açılmasına onay vermemektedir. Açılması istenen Fen-Edebiyat fakültesinin ülke şartlarına göre işlevini kaybetmiş olduğu 2012-2013 öğretim yılında öğrenci kayıt sayısı 9 ile görülmektedir.
Teşkilatımız halkımız yararına yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışmaların destekçisi olacaktır. Ancak; çığ gibi büyüyen icra dosyalarını, kredi kullanmak mecburiyetinde kalan esnaf ve emeklilerimizi, topladıkları paraları çuvala doldurup kurye ile gönderen marketler yüzünden siftahsız dükkan kapatan esnaflarımızın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonundan harçlık ve kömür bekleyen hemşerilerimizin dertlerini göz ardı edilmesine seyirci kalmayacaktır dedi.