Zonguldak Belediyesi Denetim Komisyonunun yayınladığı raporu değerlendiren AKP Grubu, Zonguldak Belediyesi’nin bir yılını daha dağınıklık, başıboşluk ve vizyonsuzlukla heba edildiğini söyledi.

AKP GRUBU: Şehrin sokaklarında, kaldırımlarında, pazaryerinde, sebze meyve halinde, otobüs terminalinde ve denetlenmesi gereken her alanında tam bir başıboşluk ve denetimsizlik hâkimdir. Kaçak su kullanımı son sürat devam etmekte ve hiçbir tedbir alınmamaktadır. Fakirlere yardım bütçemiz bu yardımı hak etmeyen birçok kişiye encümen kararıyla dağıtılmıştır.

AKP Zonguldak Belediye Meclis Grubu, 2011 yılı başından itibaren çalışmalarına başlayan Zonguldak Belediyesi Denetim Komisyonunun yayınladığı 2010 Mali Yılı Raporu ışığında belediyenin bir yıllık performansını değerlendirerek yaşanan aksaklıklara dikkati çekti ve insan kaynakları, ıslah imar planları, mali yapı gibi reform niteliğindeki çalışmalara ihtiyaç duyulan hiçbir konuya el sürülmediği belirtildi. Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
“ALAKASIZ MÜDÜRLÜKLER”
Belediyemizin insan kaynakları yapısındaki bozukluk bu raporla bir kez daha göz önüne serilmiştir. Belediyemizde memurlar eliyle görülmesi yürütülmesi gereken bazı işler hala işçi personel tarafından görülmekte, asil idarecilerin taşıması gereken niteliklere sahip olmayan vekillerle iş görülmektedir. Daimi işçi kadrosunun norm kadro sınırlarına çekilerek personel eksiği bulunan birçok birime takviye yapılması gereği defalarca gündeme gelmiş olmasına rağmen bu konuda harekete geçilmemiştir. Bazı birimlerin alakasız müdürlükler altında çalışmakta olduğu ve bu durumun hizmet üretme konusunda sorunlara neden olduğu ortadayken bu konuya el atılmamıştır. Çağdaş Belediyecilik açısından hayati önem taşıyan Strateji Geliştirme Müdürlüğü bu dönemde tamamen etkisizleştirilmiş ve göstermelik bir konuma çekilmiştir. Fazla mesai uygulamaları ve izin kullanma politikasıyla bir kısım personele alenen kıyak yapılırken diğerlerinin emeklerine saygısızlık edilmiştir. Belediyemizin acil olarak köklü bir insan kaynakları reorganizasyonuna ihtiyacı olduğu ortadadır.
GÜÇLÜ BELEDİYE YAPISI
Belediyemizin denetlemesi ve düzenlemesi gereken tüm alanlarda, maalesef tam bir başıboşluk dönemiz yaşamaktayız. Zaten personel ve teçhizat eksikleriyle, yetki sorunlarıyla boğuşan Zabıta birimimiz idarenin de arkasında durmaması sebebiyle tamamen yalnız kalmış ve etkisiz hale gelmiştir. Şehrin sokaklarında, kaldırımlarında, pazaryerinde, sebze meyve halinde, otobüs terminalinde ve denetlenmesi gereken her alanında tam bir başıboşluk ve denetimsizlik hâkimdir. Zonguldaklıların yaşam standardını yükseltmek ve menfaatini kollayabilmek için düzenleyen, denetleyen,  güçlü bir Belediye yapısının yeniden oluşturması gerekmektedir.
“SON DERECE DUYARSIZ”
İdarenin; toparlanıyoruz, geçiniyoruz demeçlerine rağmen Mali yapımızın düzeltilmesi konusunda hiçbir ciddi çalışma olmadığı ortadır. Belediyemizin borçları artmaya, tahsilât oranları düşmeye devam etmektedir. Kaçak su kullanımı son sürat devam etmekte ve hiçbir tedbir alınmamaktadır.
Fakirlere yardım bütçemiz bu yardımı hak etmeyen birçok kişiye encümen kararıyla dağıtılmıştır. Belediyemize ait gayrimenkulleri kullanan yap-işlet-devretçilerin Belediyemizi nasıl işlettiklerinin ayrıntıları rapor içeriğinde mevcuttur. Gelirlerini takip etmekte son derece duyarsız, giderlerini kontrol etmekte umursamaz davranan yönetim yaklaşımı Belediyemizi bütçesini batağa sürüklemiştir.
HEBA EDİLDİ
Özetle Belediyemizin bir yılı daha; dağınıklık, başıboşluk, vizyonsuzlukla heba edilmiştir. İnsan kaynakları, Islah imar planları, mali yapı gibi reform niteliğinde çalışmalara ihtiyaç duyulan hiçbir konuya el sürülmemiştir. İki yıl zaman kaybeden Zonguldak Belediyesinin üç yıl daha kaybetmeye tahammülü yoktur.