TTK'nın 460 milyon TL zarar ettiğini belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Kurum Zonguldak için hayati bir öneme sahip, en büyük istihdam yaratan bir müessese. Zarar etse de bütçeden para da aktarılsa taşkömürü işletmesini yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

"Zonguldak büyükşehir olamadı ama Ordu 750 bin nüfusu buldu ve büyükşehir oldu. Günün birinde ne zaman ulaşırız bilemem ama inşallah Zonguldak'ta büyükşehir olur. Zonguldak büyükşehir olmadığı zaman bu hizmetlerden nimetlerden mahrum kalacak anlamına gelmez aksine herşey yapılıyor"

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Bugün Ereğli'de gerçekleştirilecke olan İl Danışma Meclisi toplantısının olacağı bir gün. Bugün sabahtan akşama kadar dolu doluya programlarımız olacak. Verimli dolu doluya bir gün geçireceğiz. Ben Milli Eğitim Bakanlığı dönenimde 2 kez geldim buraya genel başkan yardımcısı sıfatı ile buradayım. Zonguldak bizim önem verdiğimiz bir ilimizdir. Zonguldak ile ilgili olarak sürekli olarak değerli milletvekillerimiz ile istişare halindeyiz. Danışma Meclisi Toplantısında verilmesi gereken mesajları vereceğim.

"HAZ DUYUYORUM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Ereğli'de düzenlenen Zonguldak İl İstişare Toplantısına katıldı. Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirilen istişare toplantısının öncesinde gazetecilere Zonguldak ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, Zonguldak'a büyük önem verdiklerini söyledi. Zonguldak'ta ve Ereğli'de olmaktan mutlu olduğunu belirten Çelik, "Emeğin mekanında bulunmaktan gerçekten büyük bir haz duyduğumu ifade etmek isterim. Daha il sınırından itibaren arkadaşlarımızın gösterdiği misafirperverliğe teşekkür ediyorum" dedi.

KAYNAKLAR SEFERBER EDİLMİŞTİR

Zonguldak'a her geldiğinde pozitif enerji alarak döndüğünü söyleyen Çelik, "Tünelleri ve yapılan yolları görünce 2011'deki gelişimi hatırlıyorum. Zonguldak'a her gelişimde bir değişim ile karşılaşıyorsunuz gurur duyuyorsunuz. Düzce'den Ereğli'ye gelen yolun değeri 612 milyon TL. Zonguldak'ı bırakın kenara bırakmak imkanları esirgemek Zonguldak için hükümetimiz bütün kaynakları seferber etmiştir" sözleri ile konuştu.

İL VE İLÇELERDE GELİŞME VAR

Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamalarında şunları söyledi: Karayollarına bakıyorsunuz, sağlık yatırımlarına bakıyorsunuz ortada. Tarımsal desteklemelere bakıyorsunuz adliye binalarına bakıyorsunuz Zonguldak'ta da ilçelerinde de gelişmeler var. Büyükşehir kanunu çıkarken aslında hükümetimiz son derece sıkı davrandı her taraftan ilçe talepleri vardı. Milletvekillerinin gayretleri ve istemesi ile 2 ilçe birden kurulan bir İl oldunuz. Eskiden politika ile seçimlerde oy alabilmek için ilçeler kuruluyordu.

KOZLU VE KİLİMLİ HAK ETTİ

Zonguldak'ta 2 beldesi ilçe olan  var. Kozlu ve Kilimli aslında nüfusu itibariyle hakikaten özellikleri taşımaları bakımından çoktan hak etmiş olan ilçelerdi. Hükümetimiz de aklın gereğini yaptı bunda dediğim gibi Köksal Toptan olmak üzere Milletvekillerimizin gerçekten büyük gayretleri var. Bu bir önerge ile gerçekleştirdiler önümüzdeki dönem 7 ilçesi olan ve sanırım 2 belde bu beldelerin de bir kısmı kapanacağı için Zonguldak yeni yapı ile yoluna devam edecek.

ZONGULDAK'IN BÜYÜKŞEHİR YOLU

Nüfus kriterleri olduğu için Zonguldak büyükşehir olamadı ama Ordu az bir farkla kaçırmıştı 750 bin nüfusu buldu ve büyükşehir oldu günün birinde ne zaman ulaşırız bilemem ama inşallah günün birinde Zonguldak'ta büyükşehir olur. Zonguldak büyükşehir olmadığı zaman bu hizmetlerden nimetlerden mahrum kalacak anlamına gelmez aksine herşey yapılıyor inşallah bundan sonra da yapılmaya devam edecek. AK Parti'nin son 10 yılında Türkiye'nin her tarafında 81 vilayette çok büyük bir değişim hamlesi gelişme hamlesi yaşandı. Yurt dışından gelen insanlar bu gördüklerine inanamıyorlar ve bu da illere yansıması açısından bakıyorsunuz Zonguldak birilerinin iddia ettiği gibi ihmal edilen bir şehir değil yatırım açısından 9'ncu vilayetidir. Bu da DSİ, karayolları, milli eğitim yatırımları ile bunu herkese çok rahatlıkla gösterebiliriz.

ALT YAPILARI YAPILDI

Zonguldak gibi bir vilayetin bir alt yapısı yoktu kanalizasyonu yoktu bunlar hepsi bu dönemde yapıldı taşkömürü işletmesi Zonguldak için hayati öneme haizdir bu konuda da hükümetimiz üzerine düşeni yapıyor. 2012 yılında sadece taşkömürü işletmesine Zonguldak etabından hükümetimizin yaptığı 460 milyondur. Taşkömürü işletmesi 460 milyon TL zarar etmiştir. Taşkömürü İşletmesi Zonguldak için hayati bir öneme sahip olduğu için en büyük istihdam yaratan bir müessese olduğu için zarar da etse bütçeden buraya aktarmada da olsa taşkömürü işletmesini yaşatmaya devam ediyoruz devam edeceğiz. Maalesef zaman zaman kazalar meydana geldi göçükler meydana geldi hayatlarını kaybeden emek şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum ailelerine başsağlığı diliyorum inşallah bundan son acılarımız olsun alınan tedbirler var yapılması gerekenler var iyileştirmeler var.