AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, yaptığı yazılı açıklama ile Kurban Bayramı'nı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.
Candan, Bu hafta bizim için çok önemli olan iki bayramı birlikte kutlamanın coşkusunu yaşayacağız. İlki; dini bayramımız ve tüm İslam Âlemi için büyük önem taşıyan Kurban Bayramı, ikincisi ise Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş yıldönümü olan Cumhuriyet Bayramıdır.
Manevi dünyamızın coştuğu Mübarek Kurban Bayramı, Hz. İbrahim'in sadakatini, Hz. İsmail'in teslimiyetini simgeler. Bu günler kırgınlık ve küskünlüklerin unutulduğu, fakirlerin hatırlanıp sevindirildiği kaynaşma günlerimizdendir.
Cumhuriyet Bayramımızın 89. Yıl dönümü ise, Türk Milletinin esareti asla kabullenmeyeceğinin, geleceğini de başkasının değil kendisinin karar verebileceğinin simgesidir.
Bu düşüncelerle Kurban Bayramınızı ve Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, ülkemize ve İslam Âlemine barış, huzur, sağlık, sıhhat, mutluluk ve refah getirmesini temenni eder, selam ve saygılar sunarım dedi.