AKP Zonguldak Milletvekili Erdoğan, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunurken kendisine ve partisine yönelik eleştirilere çok sert yanıtlar verdi.

VEBALİ SİZİN: Ereğli-Düzce karayolunun 2011 yılının sonunda tamamlanarak hizmete gireceğine dikkati çeken Erdoğan, Yeşiltepe-Kepez yoluna da şu sözlerle dikkati çekti: "Orada 3-4-5 arkadaşımız öldü o işin vebali bu işi geciktirenlerindir. 90 Bin TL para çıkardık sorun çözülmedi" dedi.

AHH BÜROKRASİ AHH: İl ve ilçe genelinde işlerin yavaş yürüdüğüne dikkati çeken Milletvekili Erdoğan, bazı işlemlerin sonuca ulaşabilmesi için 7-8 ay gidip geldiğine değindi. DDY arazileri ile ilgili olarak, "8 aydır bekliyoruz kadastro çalışmaları için. Yeni gelen Kaymakamdan rica ettik, hızlandırdı, 3 gün içerisinde çözüldü" sözleri ile konuştu.

KİREÇLİK OLAYI: Demokratik haklarını kullananlar kullasın ama bilerek kullansınlar. Bizi ihanetlikle bizi hainlikle suçlayarak değil bunu referanduma alet ederek değil. Biz oraya santral kurulmasın diye üniversiteye bunu tahsis etmedik. Bizim Maliye Bakanlığına ricamiz termik santralin buraya kurulmasına engel oldu.

KANTAR MESELESİ: Müsteşar geldi inceledi ikinci kantarın da gelmesi anlamında, belediye geldi mühürledi. Ereğli'nin hem önünde hem arkasında farklı görüntüler var. Bir tane yetmiyor iki tane kur diyen Ereğli'den gidip gelenler, bakanlığı zorlayanlar var bana bunları açıklatmayın, bunları bildiğim halde konuşmuyorum. O kamuoyunu bilgilendirenler önce Eyüp Bektaş'ı sonra Halil Bey'i bilgilendiriyor.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken kendisine yönelik eleştirilere de çok sert bir dille yanıt verdi. Yapılan hizmetler ile ilgili detaylı bilgiler aktaran Milletvekili Erdoğan yaklaşık 1 saat süren konuşmasında pek çok yere de sert mesajlar verdi. İşte Milletvekili Erdoğan'ın konuşmaları şu şekilde.

EREĞLİ-DÜZCE YOLU
2011 YILINDA BİTİRİLİYOR
Bizim Ereğli-Düzce yolu 12 trilyon aktarıldı, her yerde makinelar var tüneller deliniyor. Tünellerimiz de dahil olmak üzere burada çalışmalar 2011 yılının sonunda tamamlanacak. Bu çalışmalar 2011 yılının 6. ayında da bitebilir ama biz yine yıl sonu diyoruz. Alaplı'da limanlar bölgesi var, yapılacak. Tersaneler kuruldu, 5 bin kişiye istihdam edildi. Şuandaki durum biraz satışlar başladı. Oranın önüne bir havuz yaptık 38 trilyon aktarıldı. Ereğli Belediyesi 128 senelik belediye, spor salonu yoktu yapılıyor, o spor salonunun altında da gençlik merkezi var. Kepez tepesinde Atatürk Anadolu Lisesi yapılıyor, 4 kez ihalesi iptal oldu bu yıl sonu bitiriliyor. Kepez yolu o yollar kavşaklar içerisine 90 bin TL para verdik. 2 senedir bürokratik engeli aşamıyorum. Meğer oradaki vatandaş ile belediye mahkemelikmiş. 200 milyar alacağı varmış o günden bugüne bir kuruş almamış adamın, parasını ben onun yeri için veriyorum o onun için kullanmış.

VEBALİ ONLARIN
Orada 3-4-5 arkadaşımız öldü o işin vebali bu işi geciktirenlerindir. O gençler hızdan ölse bile o yollar standartları daha iyi olsaydı, o yolu biran önce yaptırmak istiyorum. Limak firmasını 7 kez getirdim, bir bölümü yaptık ama Kepez tepesini aşamadık. Ereğli'den devam ediyoruz Ormanlı'ya. Ormanlı yolunda köprüyü yaptık, hayal diyenler bakın biz o köprüyü yaptık. Yine Ormanlı'da Ereğli'de bile olmayan bir lise yaptık. Ahırda öğrencilerimiz okuyorlardı. Senin aklın ermez köşe yazarı, senin aklın ermez yerel yönetici, senin aklın yetmez Fazlı Erdoğan'ın doğuşuna bulunduğu yere, gücün yetmez. Arkadaşlar Ereğli-Devrek yolunun ihalesi uzun sürdü, kamulaştırma dertleri büyük, 28-30 dosya var, ihale yaptık Subaşı'na kadar. Devrek'e kadar tüm ihaleler bitti. Ova Köyünde Çaylıoğlu'nda 2 tane köprümüz bitiyor. O yol gecikse bile bitireceğim. Öncelik ana halterler bakanda geldi onlarda söyledi, Ereğli-Düzce, Ereğli-Zonguldak yolları tamamlanacak. Türkiye'de denizler üssü limanlar üssü, enerji üssü Zonguldak oluyor.

DEVLETİN 20 TRİLYON KAZANCI
Ereğli'ye geliyorum bakın Öğretmen Evimiz yoktu. 1800 öğretmenimiz emekli olanlarımız ile 10 bin öğretmenimiz var. Özel İdareye tahsis ettik, devletten bir kuruş çıkmadı. Biz kişileri konuşmuyoruz biz fikirleri konuşuyoruz. Buradan devletin kazancı 20 trilyon işadamının kazancı 17-18 trilyon. Ereğli'de Devlet Demir Yolları arazisi vardı. Mutfak çalışması yapanlar var teşekkür ediyorum. Belediyeye ticaret odasına teşekkür ediyorum. Hazineye verildi bir takım proje çalışmalarımız oldu. O proje çalışmaları ile birlikte Ankara'da Maliye, Devlet Demir Yolları ilişkilerini kurduk. Orada bir kurumumuz var askeriyemiz var. İnşaat malzemeleri var, ben oraya fen lisesi kurulmasını programı var o programı yapacağız. İbrahim İzmirlioğlu her zaman arıyor 500 bin TL para verdi beni hergün arıyor. 200 TL daha verilecek ve çalışması başlayacak. Benim bürokrasiye gücüm yetmiyor Başbakan diyor "ahh bu Türkiye'nin bürokrasisi" bende diyorum "ahhh bu Ereğli ve Zonguldak'ın bürokrasisi" 8 Aydır bekliyoruz kadastro çalışmaları için. Yeni gelen Kaymakamdan rica ettik hızlandırdı 3 gün içerisinde çözüldü. Benim 5 bin 464 metre kare arsa nereye gitti bilmiyorum heralde hava buharlaşması vardır onları vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Fen lisesi temel atacağız hemen beri tarafına da Adliye temelini atacağız. Ankara Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karar verecekmiş.

EREĞLİ BANA ZİNDAN OLUR
Adliye Sarayını yapacağız tabiî ki yapacağız yapamazsak Ereğli bana zindan olur hayat bana zindan olur, ben onu başaracağım. Buradaki Adliye Sarayı'nın yerini genişleteceğiz, altına güzel bir park alanı üzeri geniş bir mekan. Mevcut Adliye Binasının yanındaki hükümet konağını da yıkacağız. Ereğli'nin önünde geniş bir mekan olacak. Pençes deresini yaptık, Ereğli-Kavaklık-İmam Hatip Deresinin bütün köprüleri yapılıyor. Kavaklık sele gitmiş Ereğli Belediyesi'nin yaptırdığı düğün salonu bütün malzemeleri ile sele gitmişti. Köprüleri yaptık bütün dere islah. Pençes Deresi belli, projeyi dediğimiz gibi yapmadı. Projede suyun şırıl şırıl akması gerekiyordu ortalarından açıklık olacaktı. Görecekti Ereğli vatandaşı o suyu. Hiçbir Avrupa ülkesinde suyun üzeri kapatılmaz. Bazı gazeteler dediği ki Ereğli bunu 3 ayda yapar biz 3 günde yaparız. Ama gel gör ki oraya geldi sel gelirse Ereğli sele gider bunun sorumlusu kim ver imzayı dedik vermediler.

KİREÇLİK OLAYI
Bir gazeteci arkadaşımız beni her iki üç ayda bazen her hafta aradı. Maliye Bakanı beni saat 10-11 gibi aramış. Ben programdayım telefonum kapalı. Maliye Bakanımızın mesajı geldi, onun danışmanı var Bahadır Bey. Bahadır Bey bana dedi ki Maliye Bakanımız senin istediğini yerine getirdi günlerdir takip ettiğin Kireçlik'in imzasını attı sana müjde vermek istedi aradı ama sana ulaşamadı. Ben teşekkür ediyorum dedim. Bu arsanın tamamı 46 bin 075.95.  Ama açık ve net söyleyeyim bu konu ile ilgili başka konular var. Değerli arkadaşlar Çevre Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ile ilgili araştırmalar yaptık. Kimin ne yaptığını biliyoruz. Ereğli'nin özelleşmesinde meydana çıkıp eylem yapanlar Ereğli'yi kurtaramadı. Tekel işçileri eylem yaptı onları durumu ortada. Demokratik haklarını kullansınlar ama bilerek kullansınlar bizi ihanetlikle bizi hainlikle suçlayarak değil bunu referanduma alet ederek değil. Biz oraya santral kurulmasın diye üniversiteye bunu tahsis etmedik. Başka yerlerde çalışma devam edebilir kurulur veya kurulmaz bunu zaman gösterir. Eskiden benim İl Başkanım Milletvekili olmuştu Enerji Bakanı Recati Kutan'dı. Orada bir gezi yaptık rahmetli Ecevit'in, Enerji Bakanlarının projelerinde var. TTK'nın kuruluş anında bile var ne diyor TTK kapanacaktı, kapanmaması için sıkma kömür ve santral önerilmiş. Kurtuluşu oydu yoksa kapanacaktı. O zaman aman TTK kapanmasın bu kömürü santrali buraya kuralım diyenler bizden önce koşanlar sadece gündeme gelmek için başka. Aman ha bak benim eylemlerin sonuç verdi, gülerim haline. Senin eylemlerin sonuç vermedi. Bizim Maliye Bakanlığımız ricamız sonuç verdi. Ben bir şeye çok üzüldüm. Ben bunu siyasete alet etmedim. Çünkü bu üniversiteye tahsis edilen bir arsa. Kadastro çalışmaları 6 ay sürdü, 6 ay çalışmalarını takip ediyorum, rektörüme, gazetecilere teşekkür ediyorum. Üniversiteye tahsisi konusunda hepsi beni aradılar takip ettiler. Gel gör ki Maliye Bakanlığından alınan bilgiyi ben sakladım sorulursa cevaplayacaktım alır almaz burada Maliye Bakanlığından Bayat Köyü, Ereğli Belediye Başkanını, Valiyi arıyorsun bu bölgenin hamalı olan milletvekilini aramıyorsun, sen kimdensin? Kendileri ile konuştum kendilerini de unuttuğunu söyledi. İnşallah bundan sonra unutmaz arar.

SUYU ALAPLI'DAN ALDIM GÜNAYDIN
Bakın Ereğli'de bir terminal yok, çöplük yoktu çöplüğünü aldık arıtma yapıyoruz nereye taşıyoruz Karaman'a taşıyoruz. Su demir çelikten geliyor, ama bozuk. Hamzafakıllıdan su alacak halin yok. Oranın suyunu ben Alaplı'dan aldım, günaydın. Ereğli Belediyesi OSB'nin sorununu vermedi, şimdi sanayicilerinin dostu olduğunu söylüyor, yine birilerinin canını yakacak. Kdz. Ereğli 3 K ile yönetiliyor, korku, kavga, kaos. Bundan Ereğli'nin kurtulması gerekiyor.

CHP'LİLERE TEŞEKKÜR
Referandum hem Zonguldak'ın diğer ilçelerini, beldelerini, köylerini hem de Ereğli ve çevresini geziyorum. Muhtarlarıma teşekkür ediyorum onlar iyi ve onurlu insanlar. Özellikle CHP İlçe Başkanına, CHP Milletvekillerine teşekkür ediyorum, beni ve hizmetleri tenkit etsinler. Kimliğimize kişiliğimize şahsiyetimize dokunmadıkları için teşekkür ediyorum.
Ereğli'de terminalin hemen yanı başına bir otopark yapıldı. Görebildiğim ikinci çivi o. Oraya nasıl girilip çıkıldığını gecelerin oraların nasıl olduğunu, korkudan birinin oralara girip çıkamadığını biliyoruz.

KANTARI İSTEYENLER VAR
Bakanlık geldi müsteşar geldi inceledi ikinci kantarın da gelmesi anlamında belediye geldi mühürledi doğru yapıyorsunuz bu tür konulara ben gitmem gitsin Valimiz ile görüşsün dedik. Ereğli'nin hem önünde hem arkasında farklı görüntüler var. Bir tane yetmiyor iki tane kur diyen Ereğli'den gidip gelenler bakanlığı zorlayanlar var bana bunları açıklatmayın bunları bildiğim halde konuşmuyorum. O kamuoyunu bilgilendirenler önce Eyüp Bektaş'ı sonra Halil Bey'i sonra ardından da Bayat Köyü muhtarını bilgilendiriyor. Ben bu terleri bu millet için akıtıyorum kimseden korktuğum kimseden açıkça endişe ettiğim değil. Dimdik ayaktayım yarın bana hangi kaos, komplo, tehdit ne şekilde nasıl olacağı bilmiyorum. O oyunun içinde boğmaya çalışıyorlar. Kötü söz sahibine aittir.

MEZARI NEREDE?
Ben Zonguldak'lı milletvekili mazbatamı aldığım günden buyan taşıyorum. Zonguldak'lı ama Zonguldak'lı olamayan milletvekilleri. Ali Uzun nereli, Ali Koçal nereli ne yapmış Zonguldak için Trabzonlu değil mi? Veysel Atasoy, Devrek'li mezarı nerede sana mı soracak nereye gidiyorsa gidecektir. Böyle bir saçmalık olur mu yüreğin yetiyorsa onun eksiğini yaz.

BÜYÜMEDEN YANAYIZ
Biz Ereğli'nin büyümesinden yanayız. O köylere gidip şimdi tehdit ediliyor. Hayır vermezseniz köylere hizmet gelmez deniliyor. Daha onlar belediyeye geçmeden bunları yaparsan geçtikten sonra ne yapacaksın. Biz 128 bin ton asfalt döktük, belediye başkanı karampolden yattı çıktı 7 ay. Birilerinin de hangi mahkemelerde de neleri var biliyoruz nasıl çözüldüğünü de biliyoruz. Ereğli'de en pahalı neresidir? Basın yazın bunu yazmazsanız benim de size hakkım olmaz. Ereğli'de İş Bankasının önü en pahalı parktır. Belediye kasasından 800 milyar para ödenmiştir. Yazabilecek cüretiniz varsa yazın, korkmuyorsanız yazın. Ben bunları söyleyince vatandaş oraya oturacak Allah razı olsun diyecek altında 800 milyar Ereğli'nin alın teri var. Eyüp Bektaş'a diyorum ki birilerine vermeden yazıyorsun para aldığına inanmıyorum çünkü işadamının yanında çalışıyorsun, çünkü bende sana 1 kuruş vermedim. Benim için bir şey yazma ama doğruyu yaz. Müfettiş geldi yeniden incelemeye kalktı zaman aşımına uğradı denildi.