Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Erdal Coşkun, Kdz.Ereğli' de üniversite yapılmasının önemine değindi. Üniversitenin nerde yapılabilir sorusunda ise "ben bir Üniversiteye okumaya gelsem hem de denizi olan bir yere okulumun da denizi görmesini isterim yani şuanki hastanenin yeri veya Kireçlik mevki olabilir" dedi.

Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Erdal Coşkun, düzenlediği basın toplantısında Kdz.Ereğli'nin üniversiteyi hak ettiğine vurgu yaptı. Üniversitenin denize yakın bir yerde olmasının mantıklı olabileceğini dile getiren Dekan Coşkun, bunun için en ideal yerin mevcut hastane ile Kireçlik bölgesinde olabileceğini söyledi. Ereğli eğitim Fakültesinin kurulduğu 1997 yılından bu yana oldukça gelişme sağladığına dikkat çeken Coşkun, toplantısında da ince mesajlar verdi. Erdal Coşkun, Ereğli' ye Üniversite yapılmasının mesajlarını verdiği konuşmasında "Fakültemiz Karadeniz Ereğli'nin ilk akademik kurumu olarak 1997 yılından bu güne ulaştı. Geride kalan 13 yıllık sürece bakıldığında elde edilen önemli kazanımlar görüyoruz. Öncelikle öğrenci kabul eden bölümlerin program sayılarındaki atışa dikkat çekmek istiyorum.

GURUR VERİCİ TABLO
İlköğretim ve Türkçe Eğitimi Bölümleri ile başlayan eğitim-öğretim çalışmalarımız, Eğitim Bilimleri, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Özel Eğitim, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümlerinin de açılması ile hız kazandı. İlköğretim Bölümünde Sınıf Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ile Türkçe Eğitimi Bölümünde Türkçe Öğretmenliği Programları ile eğitim hizmetinde başlamıştık. Bugüne baktığımızda çok mutluluk ve gurur verici bir tablo önümüze çıkıyor. İki yıl önce 5 olan program sayımızın 11'e ulaşması, buna paralel olarak artan öğrenci sayımız-ki bugün 1560 öğrencimiz var, ayrıca ek kontenjandan da gelen yeni kayıtlarla da artacak ve öğretim üyesi sayımızda da artışı beraberinde getirdi. Bugün 22 öğretim üyemiz bulunuyor. Diğer öğretim elemanlarımızı ve idari personelimizi de göz önüne alırsak 70 kişilik bir kadroya ulaştık. Bölümlerimize yeni programlar açarken öncelikli kriterimiz günümüzde geçerliliği olması ve ülkemizin gereksinim duyduğu bir program olması. Okul Öncesi Öğretmenliği programının, bu yıl II. Öğretim Programını da açtık. Aynı biçimde ülkemizde son dönemde önemi artan Özel Eğitim Bölümünde açtığımız Zihin Engelliler Öğretmenliği Programının I. ve II. Öğretim Programlarına bu yıl öğrenci kabul ettik. Fakültemiz, ilk olarak inşa edilen Hacı Kadri Yılmaz Merkez Binası, Kepez Yerleşkesindeki Türkçe Bölümü Binası ve geçtiğimiz yıl hizmete giren Çok Amaçlı Spor Salonumuz ile 3 bölümden oluşuyor. Tabi bir gerçek var ki, mevcut durum gelecek 2-3 yıl sonra için hedeflediğimiz noktada gereksinimlerimize yanıt veremeyecek. Hatta  bugün dahi yetmediğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLK HEDEF ANAOKULU
İlk hedef; okul öncesi öğretmenliği programımıza da uygulama olanağı sağlayacak bir anaokulu açmak. Burada Ereğli'de yaşayan ailelerin okul öncesi çağındaki çocuklarına bizim akademisyenlerimizin kontrolünde öğrencilerimiz eğitimler verecekler. Bunun için alanımız var; önümüzdeki günlerde projelendirerek inşasını gerçekleştirmek amacıyla girişimlerde bulunacağız. Tüm bölüm ve programlarımızın uygulamalarını gerçekleştirebilecekleri bir ilköğretim okulu açmak orta vadedeki hedefimiz. Bu da Ereğli için gerçekten hem gereksinim hem de bir kazanım olacak. Ayrıca uzun vadede, Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Programı için bir rehabilitasyon merkezini kurabilmek amacındayız. Tüm bunların bu kampus içinde var olabilmesi elbette çok zor.
Bunun için yer arayışları ve girişimler sürüyor. En büyük temennimiz Ereğli'ye yakışan bir alanda geniş bir yerleşkede bu hedefleri gerçekleştirmek.
Öğrencilerimizin barınma sorunu son yıllarda Kredi ve Yurtlar Kurumunun yaptığı yurtlarla biraz olsun azaldı ancak yeterli olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka devletin desteği ile barınma  olanaklarımızın gelişmesi gerekiyor. Tüm bunlar geniş bir perspektifte değerlendirildiğinde; hedefimizi daha da büyütmeliyiz. Ben, Ereğli'nin tüm olanaklarını göz önüne aldığımda bir Üniversiteyi hak ettiğine inanıyorum" dedi.