Alaplı'da yaşayan biri olarak kapı komşumuz olan Ereğli'de yaşanan olayları da yakından takip ediyoruz. Son zamanlarda Ereğli'nin İl olması konusunda çıkan haberler olumlu yönde olsa da bu ili yönetecek, yön verecek dürüst ve sözünün eri politikacılarında olması lazım.
Ereğli şu an İlçe olarak Türkiye'de parlayan bir yıldız olarak görünse de Ereğli'yi yıldız yapan kişi değil kişiler üzerinde konuşmak gerekir.
Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi tarafından Türkiye'de il olması uygun olan ilçeleri geçtiğimiz günlerde açıklandı. İl olabilecek İlçeleri farklı fakültelerden 6 bilim adamının çalışmasıyla ortaya çıktı.
 Bandırma, Fethiye, Elbistan, Konya Ereğli, Bergama, Ödemiş ve Erciş ilçeleri. Bu çalışma, yeni iller yapılması gündeme geldiğinde, bu konuda karar verecek siyasi otoriteye yardımcı olmak amacıyla yapılmış bir çalışma.
Bu İlçeler arasında Kdz Ereğli olmasa da en azından bu listeye girmesi gerektiğini düşünüyorum.
 Bildiğiniz gibi il olacak ilçelerin objektif olarak belirlenmesi önemli bir problemdir. Bu konunun siyaset malzemesi yapılmadan bilimsel olarak ele alınması hem siyasi partiler hem de hükümetler için daha inandırıcı olacaktır.
Çalışmada ilçelerin ile olan uzaklığı, merkez nüfusları, ilçenin toplam nüfusu, yüzölçümü, belde sayısı, bağlanabilecek ilçe sayısı, bağlanabilecek toplam nüfus sayısı, geçici nüfus ve kişi başı reel ücret kriterleri dikkate alınmış.
Bu İlçelerin arasında olmayan Ereğli'nin İl olması konusunda bilimsel olarak hiçbir şüphe yok gibi görünse de işin siyasi yönüne baktığımızda Ereğli'nin şu aşamada İl olması gibi bir olanak görünmüyor.
Ereğli'nin İl olması Zonguldak'a bakış açısını değiştireceğini düşünüyorum. Bu gün Ereğli'nin il olması birçok kişinin işine gelmese de özellikle Zonguldak'taki siyasi çevrelerin bu duruma ne kadar soğuk baktığını bilinmektedir.
2011 de yapılacak olan genel seçim öncesi en az 4-5 İlçe İl statüsüne kavuşacaktır. Bu İlçelerin içinde Ereğli olur mu bilemem ama olmaza da şaşırmam!
Ereğli'nin İl olması konusunda herkesin üzerine düşen sorumlulukları ve görevleri yerine getirmesi gerekmektedir.
Bu gün deri koltuklarda oturanlar yarın hepsi tarih olacaktır.
O yüzden her siyasetçi üzerine düşen görevi layıkıyla yapması gerekmektedir.