AK Parti heyeti taksici esnafı ile buluştu. Zonguldak'ın sorunlarının konuşulduğu kahvaltı programında, AK Parti Milletvekili Ercan Candan, Ereğli'nin ekonomik durumunun Zonguldak'tan daha kötü olduğunu belirtti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partililer, Asma Taksi Durağı'nda taksici esnafı ile buluştu. Kahvaltı sonrası fikir alışverişleri paylaşıldı. Zonguldak'ın 100 yıllık problemleri olduğunu aktaran Milletvekili Ercan Candan, Zonguldak valimize mümkün olduğunca yardım etmeye çalışıyoruz. Zonguldak'ın 100 yıllık problemleri var. Akşamdan sabaha işleri kolaylaştırmaktan çok kalıcı çözümler yapmak istiyoruz. Zonguldak'a geldiğimde minibüsçü arkadaşlar ile kahvaltı yapmıştık. Benim babam dolmuşçuydu. Benim için hem taksici hem de şoför esnafı buralar sanayiler bizim için çok önemlidir. Toplumun esas uç noktaları buralardır. Zonguldak'ta ne olup bitiyor en iyi siz bilirsiniz. Çözüm yolları var bunun karışlığında maliyet ve bürokratik engeller olmak üzere iki temel engel çıkıyor. Bürokratik engelleri aşmak bizim görevimiz. Maliyet büyük bir sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. Konya'da olsa iş çok kolay çünkü dümdüz arazidir. Buraya yaptığınız maliyet ile Konya'da binayı bitiriyorsunuz. Burayı terk edecek halimiz yok. O yüzden mümkün olduğunca kalıcı çözümler üretmeye çalışıyoruz. Mithatpaşa Tüneli'ni açalım Zonguldak'ın ileriye doğru önünü açalım. İnağzı'nın gelişmesini sağlayacağız. Kenti o tarafa doğru önünü açmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm ile Zonguldak'ın girişini tüneller ile açıp ambarların olduğu yeri düzenlemeye çalışıyoruz. Girer girmez sağ tarafınıza baktığınızda spor kompleksleri, yeşil alanlar ve arka tarafında TOKİ'nin düzenli binaları ile orayı donatmak istiyoruz. Sonra da sol tarafı düzenleyeceğiz. Zonguldak'ın Ankara girişini düzenleyeceğiz. Bunu da yerel yönetimler yapacak bizler de onlara yardımcı olacağız diye konuştu.

MEYDAN GEREKİYOR
Atıl durumdaki TEKEL Binası'nın Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne devredildiğini ifade eden Candan, buranın meydan yapılması için çabaların sürdüğünü ifade etti. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ın, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden gelmesi dolayısıyla altın fırsat olduğunu aktaran Candan, şöyle devam etti: Burasının şehir meydanı olması ile ilgili Vali bey ile görüşmemiz oldu. Şu anda askıda, şehir meydanımız olsun istiyoruz. Çevre Müdürlüğü olsun isteniyor. Ben tekrar Bakanımız ile görüşeceğim. Diğer milletvekillerimiz ile birlikte mutabakat sağlayıp burayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Valimiz de aynı kanıya vardı. Alternatifler getirmemiz gerekiyor. Zonguldak Valimiz bu konularda çabalarını sürdürüyor. Onun kıymetini iyi bilelim çünkü o Zonguldak için altın fırsattır.

EREĞLİ KRİZİN İÇİNDE
Taksici esnafın Kdz. Ereğli'nin Zonguldak'tan daha iyi görünümde olduğunu sahilleri ve parklarının daha iyi olduğunu söylemesi üzerine Milletvekili Ercan Candan, Ereğli şu anda Zonguldak'tan ekonomik yönden daha fazla krizin içindedir. Karnınız aç ise işsizlik diz boyu dedi.
TTK'ya işçi alımı konusunda çabaların sürdüğünü aktaran Candan, 2500 kişilik alım işi var biliyorsunuz. Bu işi halledebilirsek Zonguldak daha da hareketlenecek. Senelerdir bir Filyos meselesi çıktı. Bakın hayata geçiyor. Mithatpaşa Tüneli hayata geçiyor. Elimizden geldiğince işleri vekil arkadaşlarla beraber hızlandırmaya çalışıyoruz. Bunları yapmazsak Zonguldak daha da geri gider. Çünkü devlet toptan ne verdiğinize bakıyor. Onun için bir an evvel TTK'yı rehabilite etmemiz gerekiyor şeklinde konuşmalarını tamamladı.
AK Parti'nin kahvaltı programları hakkında bilgi veren AK Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Metin Karaduman ise Kahvaltı programlarını sürdürüyoruz. Dolmuşçu esnaflarının hepsiyle kahvaltı ortamında sohbet ettik. Bu tip organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Dolmuşçu esnaflarını ziyaretlerini tamamladıktan sonra Asma Taksi Durağı ile taksi durakları ziyaretlerimizi başlatmış olduk. Burada kahvaltımızı yaptık. İstek talepler vekilimize iletildi. Taksici esnafların sorunları ve Zonguldak'ın sorunları ile ilgili Ankara'da çözüm noktasında çabalarını sürdürüyorlar. Biz istiyoruz ki Zonguldak'ın kalitesi biraz daha artsın. Yaşam standartları Biraz daha yükselsin. Hepimizin amacı yaşadığımız bu şehirde kalitenin yükselmesidir. Bunun için geziyoruz sizlerin düşüncelerini alıyoruz dedi.