AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığının düzenlediği toplantıda 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilen ve "evet" çıkan referandum sonuçları değerlendirildi.

AKP Zonguldak Milletvekili Erdoğan, "Ereğli olarak bu kapsamda üzerimize düşen görevi yaptık. Eksik yapan kendine üzüntü payı, çalışanlarda bu işin keyfini çıkarmalıdır. Fotoğraf düne rağmen çok daha netleşmiştir. AKP aile olarak birlik olursa tarih yazacağına ben ismimin Fazlı Erdoğan olduğu gibi inanıyorum. Biz tarih olmadık, Ankara'da tarih yazdık, referandumda da tarih yazılmıştır"

Erdoğan siyasi polemiklere girmeyerek seviyeyi düşürmediğini belirterek bundan sonraki süreç için ise, "Yaptıklarımızı en iyi şekilde yapacağız ve anlatacağız. Her hafta her ay kamuoyunun önüne bu çalışmaları koyacağız. Evin tapusunu başkasına kaptırmayacağız, eser bizim eserimiz bu hü-kümet tarafından yapılıyor" sözlerini kullandı.

Şahin yaptığı açılış konuşmasında referandum sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

"TAMAMI FAYDALANACAK"
Şahin, özellikle köylere yoğunlaştıklarını ve kırsalda oldukça başarılı olduklarını ifade ederek, "AK Parti Ereğli İlçe Teşkilatı olarak, referandum sürecini oldukça yoğun geçirdik. Zaman zaman çevreye verdiğimiz gürültü kirliliğinden dolayı ilçe halkından özür diliyoruz. 120 günlük süreçte, gitmediğimiz mahalle, belde ve köy kalmadı. Ağırlığı köylerimize verdik ve başarılı olduğumu gördük. Köylerimizden yüzde 80-95 arasında 'evet' oyu alırken, Ereğli'de bir denge olduğunu gördük. Kırsalda, ideolojik yaklaşımların daha az olduğunu düşünüyoruz. Ereğli'de elde edilen sonuç, ilçe halkının, Türkiye'nin çağdaşlaşmasına ve demokratikleşmesine destek verdiğinin bir göstergesidir. Bu anayasa değişikliğinden 73 milyon vatandaşımızın tamamı faydalanacak. 'Evet' oyunun fazla çıkmasına katkı sunan diğer siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ereğli'de, kutuplaşma ve kavga ortamı oluşturulmak istenen yerlerde 'evet' çıktı. Halk, artık kavga ve kaos istemiyor, hizmet istiyor. Referandum süreci önümüzü tıkadı, 2 aydır Ereğli'nin sorunları ile ilgilenemedik. Bundan sonra, bu yıl sonuna kadar temelleri atılması gereken hizmetlere odaklanacağız" dedi.

KAVGA POLEMİĞİ
İl Genel Meclisi üyeleri adına konuşma yapan Osman Arslan ise, referandum sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ederek, "Anayasa değişikliğini daha detaylı anlatabilseydik, daha yüksek oranda 'evet' oyu çıkacaktı. Artık insanlarımız kavga ve polemik istemiyor. Kavga ve polemiğe dayalı çalışma yapanlar, referandum sonucundan iyi bir ders çıkarmalıdırlar" diye konuştu.
Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ile İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi de, Türkiye'nin referandumdan yüzünün akı ile çıktıklarını belirterek, sonucun Zonguldak'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ettiler. Referandumun genel seçim havasında geçtiğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ise, çok çekişmeli bir referandum süreci yaşandığını söyledi. Referandum sürecinde "hayır" ifadesini kullanmamaya özen gösterdiklerini belirten Uçar, süreci baltalamak ve farklı kutuplara çekmek isteyenlerin olduğunu ileri sürdü. Büyük bir olgunlukla süreci geride bıraktıklarını ifade eden Uçar, çıkan sonucun hazmedilmek zorunda olduğunu belirtti. Milletvekili Polat Türkmen de, yapılacak anayasa değişikliği ile herkesin hukuktan faydalanacağını söyledi. Türkmen, "Demokrasi bundan sonra daha iyi olacaktır. Avrupa Birliği'ne kendimizi kabul ettirmemiz daha kolay olacaktır. Türkiye, kendinden emin bir dünya ülkesi olacaktır. Referandum sürecine katkı sunanlara teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇOK ÇALIŞANLAR
KEYFİNİ ÇIKARMALIDIR"
Milletvekili Erdoğan'da seçim sonuçlarını değerlendirdiği ve yine ince mesajlar gönderdiği konuşmasında ilginç tespitlerde bulundu. Erdoğan, "Ereğli olarak bu kapsamda bizlerde üzerimize düşen görevi yaptık. Herkes gece gündüz elinden geleni yaptı. Eksik yapan kendine üzüntü payı çıkarmalıdır, çok çalışanlarda bu işin keyfini çıkarmalıdır. Önümüze koyulan fotoğrafı çok iyi şekilde okumak zorundayız. Gecemize gündüzümüze katarak birlik beraberlik olunca sonuç gerçekten çok iyi alınıyor. Bizim buradan çıkartacağımız sonuç budur. Ben seçim koordinasyon başkanımıza bu koordinasyon içerisinde bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.

ORMANLI FARKI
Bizim en fazla oy taşradan geldi ama beldelerimizden de Ormanlı bir başka fotoğrafın altına imza atarak ortaya koydu. Ben Ormanlı'da 4 bin 300 oyu gerçekten farkla elde etmek Türkiye ortalamasının üzerine çıktı yüzde 72'ler seviyesine. Alaplı ilçeler adına yüzde 58-59 seviyesinde Zonguldak'ın en önünde çıkan bir ilçemiz ardından da Devrek geliyor ama Ormanlı'daki Belde Başkanımızın takdir edilmesi gerekir. Görünenlere bakıyoruz birde görünmeyenler var sessiz yığınlar. Sessiz yığınların sesi olmak o kolay değil" dedi.

"BİZE OLUMSUZ DÖNDÜ"
Ereğli Belediyesinin görevini yapmasını isteyen ve belediye meclis üyelerine mesaj gönderen Milletvekili Erdoğan, AKP'li Meclis Üyelerinin Erdemir'e siyah çelenk konulması olayına katılmasına da sitem etti. Erdoğan, "Bir özeleştiridir, biz 3 saat, 1 gün önce arkadaşlarımızı bulamazken arkadaşlarımız oraya 10 dakikada gidiyorlarsa, iyi niyetlerinden samimiyetlerindendir ama o samimiyetler bize olumsuz bir şekilde dönmüştür. Bilboardlara arkadaşlarımızın imzaları ile kullanılmıştır, daha şuurlu olacaklar arkadaşlarımız ile bunları paylaşıyoruz.

"FOTOĞRAF NETLEŞMİŞTİR"
Eksiklerimiz hatalarımız vardır her şeye rağmen fotoğraf düne rağmen çok daha netleşmiştir. AKP aile olarak bir ve beraber olursa tarih yazacağına ben ismimin Fazlı Erdoğan olduğu gibi buna inanıyorum biz tarih olmadık Ankara'da tarih yazdık, referandumda da tarih yazılmıştır, Ereğli'de de bu tarih yazılmıştır. Bundan sonra yerel baz da da tarih yazılacağına herkesin inanması için ortada somut bir eser vardır. Bu eser Ereğli İlçe Teşkilatının İl Genel Meclis üyelerinin payıdır ama yerel baz da ilçedeki belediye meclis üyelerinin daha az payıdır, kusur varsa yeniden bu meseleye emeklerini yoğunlaştırıp eksikleri noksanları bize getirecekler biz orada eksik gördüğümüz mahallelerde daha fazla yoğunlaşacağız takipçisi olacağız buradan da herkes üzerine düşen payı alacak.

"SEVİYELERE DÜŞMEDİK"
Elbette bizim sorumluluğumuz ve yetkimiz vardır. Dikkat ederseniz biz kötü söz sahibine aittir dedik o seviyelere düşmedik. İsmimiz polemiklerle gündeme getirildi işte doğum yerimizden başka şeylere üzerimize gelindi. Belki yerel baz da çok fazla işlendi ama sonuç tam tersi olarak çıktı. Biz bunları geri bıraktık artık yeni bir gün başlamıştır. Bundan sonra yaptıklarımızı en iyi şekilde biz yaptık biz yapıyoruz, bütün olarak. Yaptıklarımızı her hafta her ay insanların önüne konarak meseleye de sahip çıkacağız. Evin tapusunu başkasına kaptırmayacağız eser bizim eserimiz bu hükümet tarafından yapılıyor. Gidip Devrek yol ayrımından 50 yıllık büzü söküyoruz köprü yapıyoruz bu hükümet yapıyor bu DSİ yapıyor, yarın birileri sahip çıkacaklar. Şimdiden tapusuna sahip çıkın.

HANÇER İMASI
Biz uyum içerisinde bölgemize hizmet etmeye devam edeceğiz, bunu yaparken de eskisi gibi açık ve net söyleyeyim her seçimde bu polemikleri yaşayan bir insanla daha dikkatli olacağız daha uyanık olacağız arkamızdan vurulan bu hançerlerin açıkça bundan sonra vurulacağını hesaba katarak hizmete devam edeceğiz hizmetlere de sahip çıkıp kamuoyu ile paylaşacağız" sözleri ile konuştu.

FEN LİSESİNE
MALZEME ENGELİ!..
Ereğli'nin sorunların çözümü için üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarına da dikkati çeken Milletvekili Erdoğan yine DDY arazilerinin hazineye devredilmesinin ardından Kırmacı Mevkisinde bulunan İnşaat Tabur Komutanlığının hemen karşısındaki alana konulan inşaat malzemelerinin kaldırılması için teklifte bulundu. Erdoğan söz konusu alana Fen Lisesi yapımının hedeflendiğini ancak inşaat malzemeleri nedeniyle bunu şuan yapamadıklarına dikkati çekerek, "İmarı belediye başkanlığı yapmıştır orada inşaat malzemelerinin kaldırılması temelinin atılması konusunda ben herkesten destek bekliyorum.  Amiralden, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından bir randevu alınacağı zaman gidileceği zaman yerel ile birlikte gidelim. Ankara'ya gitmeye hazırım kendileri de geleceklerse buyursunlar gelsinler ben örnek olarak söylüyorum.