* Erdem, AB Kdz. Ereğli İrtibat Bürosu’nun açılışında son aşamaya geldiklerini ve Deniz İşletmeciliği Yüksek Okulu’nu bu yılın sonuna kadar fakülteye dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade etti.

* Deniz İşletmeciliği  Yüksek Okulu ile Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerine staj yapma olanağı sağlayan Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen’e teşekkür eden İrfan Erdem, Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı aracılığı ile kız öğrenci yurdu yapımını hedeflediklerini de belirtti.

Türkiye’de denizcilik sektörünün bütününü içeren bir kitap hazırlamış Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem. 209 sayfalık “Türkiye’de Denizcilik Eğitimi” isimli kitap için üç aylık bir çalışma yürütüldüğünü ifade eden Erdem, “günahların en büyüğünün bilgi saklamak olduğuna inanmaktayım” sözleriyle elde ettiği bilgileri bir kitapta topladığını vurguladığı kitabın tanıtım toplantısında, eğitimin önemine dikkat çekti.
Yoksulluktan kurtuluşun tek çaresinin eğitim olduğunu kaydeden İrfan Erdem, ‘Kdz. Ereğli’de üniversite kurulmalıdır’ sözlerinin içini, “Bildiğiniz gibi bir fakültemiz var. Ayrıca 4 yıllık eğitim veren Deniz İşletmeciliği yüksek okulumuzu da yıl sonuna kadar fakülteye dönüştürmek istiyoruz. Böylelikle fakülte sayımızı ikiye çıkaracağız. Kurulacak olan bir fakülte ile de üniversitenin kuruluşunun önünü açacağız” sözleriyle doldurdu.
İrfan Erdem, Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası’nın bünyesinde yakın bir zamanda Avrupa Birliği’nin (A.B) İrtibat bürosunu açacaklarını ve bu konuda çalışmaların son aşamaya geldiğini de anlattığı basın toplantısında “Bakan Egemen Bağış ile görüşüldü. AB fonlarıyla ilgili tüm çalışmaları kuracağımız bu irtibat bürosu aracılığı ile sağlayabileceğiz” dedi.
Kdz. Ereğli’deki Deniz İşletmeciliği ve Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinden 60 tanesinin Erdemir’de staj yapma olanağını kendilerine sağlayan Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen’e teşekkür de eden İrfan Erdem “Bu öğrenciler mezun olduklarında staj yaptıkları yer kendileri için referans olacak. Erdemir’de staj yapmak da şans” sözleriyle sağlanan staj şansını anlattı.
Kdz. Ereğli Eğitim Vakfı’nın yeniden etkin hale getirilmesiyle eğitim alanındaki aksaklıklara çözüm de üretileceğini dile getiren Erdem, ilçedeki öğrenci yurdu kapasitesinin 3 bine çıkarmayı amaçladıklarını da belirtti.
İrfan Erdem’in kaleme aldığı ve denizcilik sektöründeki büyük bir boşluğu dolduracak olan “Türkiye’de Denizcilik Eğitimi” isimli kitabın Türkiye’deki bütün meslek odalarına ve denizcilik eğitimi verilen okullara 2 bin adet olarak gönderildiği de açıklandı.