Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak ve İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Burak Bal, gazeteciler ile sabah kahvaltısında bir araya geldi yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kdz.Ereğli'nin huzurlu bir kent olduğunun altını çizen İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, 186 personel ile hizmet verdiklerini vatandaşların çevrelerinde olup biten olumsuzlukları 155 Polis İmdat Hattına bildirmelerini istedi. Önümüzdeki süreçte polis merkezlerini kapatıp bir çatı altında toplamayı hedeflediklerini bunun için ise bin 500 m2'lik bir arsa arayışları bulunduğunu söyleyen Koçak yaptığı açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:

HIRSIZLIK EKİBİ TAKİPTE

Ereğli'de meydana gelen kapsamlı hırsızlık olaylarında arkadaşlarımız yapmış oldukları titiz çalışmalardan sonrası İstanbul, Kocaeli tarafından gelen 3-4 kişilik hırsızlık grubu yakaladılar. Bu kişiler cezaevinde ve takiplerini sürdürüyoruz. İlçemiz o açıdan huzurlu bir ortamı var. Tek tük münferit olaylar oluyor ama bizim çok önemli değil, tabi bunun anlamı onların üzerinde durmuyoruz değil.

EN ÇOK ETKİLEYEN 2. SIRA PARKLAR

4 tane trafik ekibimiz var, gün boyu aralıksız olarak bu ekiplerimiz çalışıyor. Özellikle şehrin yoğun trafiğinden dolayı parklara sürekli müdahale ediliyor. Bizleri en çok etkileyen ikinci sıra parklar. Ekibin 2 tanesi gece 12'ye kadar bir tanesi de sabah 6'ya kadar devam ediyor. Arkadaşlarımız yoğun çalıştıkları için trafik konusunda da sıkıntı yok.

MOBESE ÇALIŞMALARI CANDAN'DA

Mobese çalışmalarında Milletvekilimiz, Emniyet Genel Müdürlüğünde bu konuda ciddi görüşmeler yapıyor. 2012 Yılının ikinci döneminde ödenek getirilmesi konusunda baya bir çaba sarfediyor. İlgisine teşekkür ediyoruz. İnşallah mobese konusunu sayın vekilimiz halledecek. Bunun haricinde ilçemizin herhangi bir sorunu yok. Bu mevcut huzurlu noktamızın devamlılığını getirtmek için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz.

VATANDAŞ GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ

Bizim her zaman vurguladığımız bir konu var vatandaşlarımız çevresinde gördüğü olumsuzlukları bizlere sürekli bildirirse olaya anında müdahale edebiliriz. Vatandaş her zaman bizim gözümüz kulağımızdır bu yüzden başarımıza başarı katacaktır.

ZONGULDAK HUZURLU KENT

Şuan personel sayımız 186. Şuanki mevcut sayımız ile işler oldukça iyi yürüyor, herhangi bir olumsuzluk yok. Emniyet Genel Müdürlüğü sürekli olarak meydana gelen olayları değerlendiriyor. Türkiye genelinde yapılan aylık ve yıllık değerlendirmelerde ilimiz ve ilçemiz huzurlu kent statüsünde.

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Bin 500 m2'lik bir yer arayışlarımız var, 6 aydır araziye bakıyoruz. Uygun bir arazi bulursak 3-4 katlı polis merkezi yapacağız ve asayiş ile polis merkezlerini oraya toplayıp bütün resmi ekiplerimiz orada olacak. Sürekli olarak şehrin her tarafına oradan dağılım olacak. Ekiplerin koordinasyonu da oradan gerçekleştirilecek bu şekilde bir düşünce var. Polis merkezlerini kapatıp tek bir çatı altında toplayacağız.

EMNİYET MÜDÜRÜ KÜSKÜN GAZETECİLERİ BARIŞTIRDI

İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, ilçede görev yapan ve dargın olan iki gazeteciyi de barıştırdı. Toplantının ardından Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, İlhan Çetin'in, Emniyet Müdür Yardımcısı Burak Bal'da Sinan Kabatepe'nin yanına giderek bunları bir araya getirdi, Ben sizin barışmanızı istiyorum küslük dargınlık olmaz dedi. İki gazeteci daha sonra birbirleri ile tokalaşarak aradaki küskünlüğe son verdi.