AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında geçen 17 Mayıs’ta meydana gelen grizu faciasında 2 işçinin cesetlerinin hala çıkarılamamasını eleştirerek, “Biz başka cesetleri çıkarırız. Ne hikmetse kendi cesetlerimizi orada bekletiyoruz. Bu hükümet üstü bir mesele” dedi.
Kömürün bulunuşunun 181’inci yıldönümünü kutlamak ve kömürü bulduğuna inanılan Uzun Mehmet’i anmak için, Ereğli’nin Kestaneci Mahallesi’ndeki Uzun Mehmet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, TTK’nın zararda olmasına rağmen kapatılma ya da özelleştirme gibi bir durumunun söz konusu olmadığını söyledi. Geçen 17 Mayıs’ta TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında meydana gelen grizu patlamasının ardından maden işçileri 41 yaşındaki Dursun Kartal ve 31 yaşındaki Engin Düzcük’ün cesetlerinin hala çıkarılamaması nedeniyle kurumu eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu: “Önce bizim beyinlerimizi iyi bir terletmemiz lazım. Meseleleri boş sloganlarla, basit ifadelerle kendi zemininden başka taraflara kaydırmamak lazım. Göçükten çıkarılamayan 2 arkadaşımız orada neden duruyor? Hani siz başkalarının canını kurtarırdınız? Hani siz kendi kardeşlerinizin cesedini alırdınız? Hadi bakalım beraber inmeye hazırız. Kim gelmek istiyorsa oraya ben de gideceğim. Ama görüyoruz ki yok öyle bir ruh, yok öyle bir yürek. Biz başka cesetleri çıkarırız. Ne hikmetse kendi cesetlerimizi orada bekletiyoruz. Bu hükümet üstü bir mesele. Bu işçimizin alın terini ve canını kurtarmak üzerinde durulması gereken bir konudur.”

3 AYDA BİR İMZA ATIP GİDİYORLAR

Kurumda yer üstünde çalışan personel sayısının fazlalığına işaret ederek eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Sadece TTK’nın kendi etrafındaki bekçi arkadaşlarımızın sayısı, Recai Kutan’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde 912’iydi. Şimdi ise 600’lere düşmüş. Hadi bakalım. Bunlar kaç ayda bir aşağıya iniyorlar. 3 ayda bir imza atıp gidiyor. İşçi kardeşimin burada suçu ne? Bunları iyi irdelemek lazım” dedi.