Kdz.Ereğli Belediyesi’nin önceki başkanı Murat Sesli, Paşam Kebap’da düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı eleştirirken, Erdemir ile ilgili de net mesajlar verdi. Posbıyık’ın Erdemir’in plaket töreninde yaptığı konuşmalarla ilgili basın açıklaması yaptığını, Erdemir ile Ereğli Belediyesi arasında yaşanacak kavgayı Kdz.Ereğli’nin kaldıramayacağına, bu kavga politikasıyla Ereğli’de yaşayan insanların kullanılmak istediğine vurguladığını söyleyen Sesli, açıklamalarına yanıt veren Posbıyık’ın, “Bu açıklama siyasal kimliği olmayan, adi suçlardan ağır ceza mahkemesinde yargılanan bir kimsenin ipe sapa gelmez sözleri üzerine yapılmıyor. Adi suçlardan yargılanan bir kişinin cebine Yargıtay’dan alınmış beraat kararını koymadan basının karşısına çıkması etik değildir” sözlerine ise şu şekilde cevap verdi: Sesli’yi önce Belediye Başkanı yaptılar, sonra da yerel seçimlerde karşımıza aday olarak çıkardılar. Ancak bu birilerinin içine sinmedi. Çocuğa türlü oyunlar çevirdiler ve sonuçta içeri yolladılar. Yazık oldu Sesli’ye. Murat Sesli; yargı, kararını vermediğinden dolayı benim gözümde asla suçlu değildir. Posbıyık’ın bu iki açıklamasına bakıldığında nasıl bir çelişki içerisinde olduğunun görülebildiğini açıklayan Sesli konuşmasında, “Ben cezaevindeyken ‘Murat Sesli suçsuzdur’ diyen Başkan, bugün ben dışarıdayken, halkın arasındayken çıkmış ‘suçlu’ diyor. Arkadaşlar bunun adı ikiyüzlülüktür.

 

POSBIYIK İKİYÜZLÜDÜR

 

Altını özellikle çiziyorum Belediye Başkanı Halil Posbıyık ikiyüzlüdür. Dün benim mağduriyetimi seçim meydanlarında oy almak için kullanan Belediye Başkanı, bugün ise köşeye sıkıştığında yine benim mağduriyetimin arkasına sığınarak kendini kurtarmaya, beni susturmaya çalışıyor. Kaldı ki bir mahkeme tarafından yargılanmak suçsa, Belediye Başkanı’nın ağır ceza mahkemelerinde devam eden onlarca davası var. O zaman Başkan benden 10 kat daha suçludur. Ama kolay değil arkadaşlar. Başkan 70’ine merdiven dayamış. Allah uzun ömürler versin ama artık yavaş yavaş hafızasını yitiriyor. Dün ak dediğine bugün kara diyor. Yarın çıkıp mor diyecek, pembe diyecek. Ben huzurunuzda Başkanı bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Başkan hafızasına mukayyet olabilmek için Omega–3 içeren besinler tüketsin. Mesela bol bol Somon Balığı yesin, ceviz, fındık yesin.

 

KİŞİSEL HIRSLARI VE HESAPLARI

 

Şimdi ne oldu da sendika ve Erdemir yönetimine hesap soruyorsun? Neden maaşlarda indirim yapıldığında eylem yapmadın? Neden biliyor musunuz arkadaşlar? Çünkü önümüzde festival var. Çünkü Başkan Erdemir yönetimine festival için sponsorluk dosyası gönderdi. Çünkü Başkanın oğlu artık eskisi gibi Erdemir’den sac alamıyor. İşte Başkanın son günlerdeki feryadı bundan. Daha önceki açıklamalarımda da söylemiştim, şimdi de söylüyorum. Başkan Erdemir işçisinin çıkarları için, Ereğli ve Ereğli halkının çıkarları için kavga etmiyor. Kendi kişisel hırsları ve hesapları var. Başkan kendi kavgasına Erdemir işçisini ve Ereğli halkını alet ediyor” sözleri ile konuştu.

 

Sesli'nin Paşam Kebap'da düzenlediği kahvaltılı basına basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Sesli'nin toplantısını toplam 32 gazeteci izledi.