Ormanlı Genç İşadamları Derneği’nin, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever ile ilgili  beldeye A101 alışveriş merkezine ruhsat vermesine yönelik eleştirilere Sever’den sert tepki geldi.

Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Ormanlı Genç İşadamları Derneği’nin, kendisi hakkında A101 alışveriş merkezine ruhsat verilmesine yönelik eleştiride bulunmasına tepki gösterdi. Daha önce de başkanlık görevi yaptığı Ormanlı Genç İşadamları Derneği’nin yaklaşık 2 ay önce yeni yönetimini kimseye haber vermeden oluşturulduğunu hatırlatan Sever, A101 alışveriş merkezinin ruhsat almak için başvurduğunu ve yasal olarak da herhangi bir sorun olmadığı gerekçesi ile ruhsat verildiğini söyledi.
Derneğin, Ormanlı’daki esnafın hakkını farklı yollardan araması gerektiğini de vurgulayan Sever, “Ormanlı Genç İşadamları Derneği 2 ay önce kimseye haber vermeden kongresini gerçekleştirdi ve yönetimini oluşturdu. Kimin yönetimde olduğu belli değil, kamuoyu bilmiyor. Yine beni çıkıp eleştiriyorlar diyorlar ki A101’e ruhsat verdi diye, firma geldi yasal olarak müracaatını yaptı ve bizde ruhsat verdik, her şey yasal. Bunda ne benim ne belediye personelinin herhangi bir suçu ve kasıtı asla yoktur. Bu derneğe benim önerim buradaki esnafın hakkını farklı yollarda arayın, madem bu kadar esnafı düşünüyordunuz esnafımızın bağlı olduğu odalar var bu oda yöneticileri ile görüşün büyük firmaların özellikle küçük bölgelerdeki esnafı bitirdiğini anlatın, mücadele edin bizde destekleyelim.
Bu derneğin görevi nedir yapması gereken nedir, kendilerini bir gözden geçirsinler” sözleri ile konuştu.