Seyyar satıcı Yaşar Nazlıoğlu, Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz’ün yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, ne Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in, ne de Zabıta Müdürü Uludüz’ün kendisine yardımcı olmadığını öne sürdü. Geçtiğimiz Pazartesi günü belediye binasının önünde basın açıklaması yapan Nazlıoğlu, Belediye Başkanı’nın ve Zabıta Müdürü’nün kendisine hiçbir şekilde yardımcı olmadığını, 15 gün içinde yer gösterilmezse, kendini yakacağını ifade ederek, şunları söyledi;

“BELEDİYE BAŞKANI SÖZ VERDİYSE SÖZÜNÜN ARKASINDA DURMASI GEREKİYOR”
“Özellikle söylüyorum, Belediye Başkanı bana eski Zabıta Karakolu’nun yan tarafını gösterdi ve ‘buraya açacaksın’ dedi. Ben de oraya sergi açtım, iki-üç gün sonra, ‘hakkında şikayet var’ deyip, ‘buradan kalkman gerekiyor’ dedi. Belediye Başkanı beni niye kaldırdığını bile söylemedi. Sonra bana Sarıyer Börekçisi’nin yanını gösterdiler. Yalvardım, yakardım, ‘artık orada tezgah açabilirsin’ dedi. Sonra yine zabıtalar geldi ve tezgahı kaldırmamızı söylediler. Oradaki esnafın biri, Belediye Başkanı’nı aramış ve şikayetçi olmuş. Belediye Başkanı’nın bir etkinliği olur, bana orayı verdiyse, sözünün arkasında durması gerekiyor. Sarıyer Börekçisi telefon etti diye beni oradan kaldırdı. O vatandaş da, ben değil miyim? Belediye Başkanı’nın sözünü tutmaması zabıtayla benim aramı açtı. Zabıta Müdürü, gazeteye verdiği demeçte ‘ben ona iş bulacaktım’ diyor. O beni odasından kovdu, benim karşıma çıksın, bana iş bulduğunu, beni odasından kovmadığını söylesin, herkesten çıkıp özür dileyeceğim. Beni makamından kovan insan, bana nasıl iş bulacakmış? Olaylar çarpıtılmasın, Belediye Başkanı’nı korumak için Zabıta Müdürü gerçeği söylemiyor.”

“HERKES TORPİLLE İŞİNİ HALLEDİYOR, İZİNLİ DEĞİL PARA DA ÖDEMİYORLAR”
“Belediyenin önünde eylem yaptım, hiç kimsenin kılı kıpırdamadı, Başkan’ın sesi çıkmadı. Bana üç yer verdi, üç yerden de beni kaldırdı. Onun için bana bir şey demeye yüzü yok. Başkanımız istikrarsız, 8 saatte fikir değiştiriyor.
Başkan beni Zabıta Müdürü ve ekipleriyle kötü etti. Ben yine sözümden dönmüş değilim, eğer zabıta ya da belediye bu ikili konuşmaları bırakmazsa, 15 gün sonra belediyenin önünde mallarımla birlikte kendimi yakacağım. Adamın biri tezgah açıyor. Herkes torpille işini hallediyor, izinli değil, para da ödemiyorlar. Benim de Allah’tan torpilim var, kimseden korkmuyorum.
Kendilerini Başbakan’a şikayet edeceğim. Ben partili değilim, provokatör de değilim, şovmen de değilim. Bana pazaryerinden yer gösterdiklerini söylüyorlar, ben patates-soğancı değilim ki? Ben zaten geçici süreliğine yer istiyorum, pazaryerini de istemiyorum.”