Alaplı'da Encümen üyeliği seçimlerinde AKP ile ittifak yapan CHP'ye, "Genel merkezin bu ittifaktan haberi var mı?" diye soran Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Yaman'a, AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yaman'dan yanıt geldi. Yaman'ın basın aracılığı ile yapmış olduğu açıklamaları ile gündemi başka yerlere çekmek istediğini belirten Yaman,  Demokrak Parti ilçe Başkanının kendisini komik duruma düşürdüğünü savundu. 
Yaman, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti. "Alaplı Ak Parti İlçe Teşkilatımızın almış olduğu karar gereğince, Belediye ile ilgili açıklamaları Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Yaman veya Emine Çift basına açıklama yapar kararı vardır.
İlçenin genel konuları ve siyaseti ilgilendiren konularda ise İlçe Başkanı veya Siyasi İşler Başkanımız, Teşkilat Başkanımız görevlidir. Bu şekilde bir görev dağılımı yapılmıştır. DP ilçe başkanı Sayın Mehmet Yaman, son günlerde basın aracılığı ile yapmış olduğu açıklamalarla, acaba gündemi başka yerlere mi çekmek istemektedir?
Yerel iktidarda ki başarısızlığını genel iktidarın politikalarını eleştiri konusu yapmak suretiyle kapamak mı istemektedir? Bence 2-3 aydır maaşlarını alamayan belediye işçilerinin maaşlarını nasıl ödeyebiliriz diye düşünmesini, Belediye başkanı ile birlikte kendilerine acizane tavsiye ediyorum.
Üzüldüğüm konu ise, bir ilçe başkanının düşmüş olduğu komik durum ancak bu kadar olur.
Siyaset bu kadar basit değildir ve böyle yapılmamalıdır.
Sayın ilçe başkanı bizleri basın yoluyla, il teşkilatlarımıza, Milletvekillerimize ve Genel Merkezlerimize şikâyet ediyor. Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır?İl teşkilatlarımız, milletvekillerimiz ve genel merkezlerimiz, bizlerin yapmış olduğumuz veya yapacağımız basın açıklamalarımızı, Rusya'nın komünist yönetiminde ki gibi denetledikten sonra mı basına vermemize izin verecek, doğrusu "totaliter rejimlerde" görülebilecek bir uygulamadır sayın DP İlçe başkanının istedikleri.
Demek ki kendi parti teşkilatı bu şekilde çalışmakta?
Zaten parti teşkilatlarımızın tüzük ve çalışma usullerine aykırı hareket etsek bir başka ilçe başkanının basın yoluyla şikâyet etmesine gerek kalmaz. Yetkili kurullarımız gerekeni zaten yapar. 
Sayın İlçe Başkanının şu talihsiz beyanatına bir bakalım "iki partide de, biri ilçe başkanı, biri MYK üyesi olan belediye meclisi üyeleri var. Eğer Genel merkezlerinin, il teşkilatlarının ve Milletvekillerinin haberleri varsa; halktan "özür dilemeliler" çünkü televizyon ekranlarında birbirlerine verip veriştirmektedirler. O zaman "danışıklı dövüş mü yapmaktadırlar?"diyor.
Sayın Başkan, yerelde de böyle verip veriştirmemizi, kavga etmemizi mi istemekte, yoksa birlikte çalışarak Alaplı'mıza bir şeyler yapmanın ve kazandırmanın yollarını hep beraber aramalı ve istemeli miyiz?Artık bir şeyi anlamanız gerekmiyor mu?
Yerel siyaset ile Genel siyaseti ayırmayı bilmeniz gerekmiyor mu?Bizleri yıllarca birbirimize düşürerek Alaplı'mıza almamız gereken yatırımları, o getiremez biz getiririz diyerek bizleri yıllarca kandırmadılar mı?
Böyle diyerek ilçedeki siyasi teşkilatları birbirine düşürmek suretiyle ilçemize hiçbir yatırımın gelmemesine sebep olunmadı mı?
Geçen hafta yaptığım açıklamamda da belirttiğim gibi bizlerin ilçedeki tüm siyasi teşkilatların, sivil toplum kuruluşlarının bir an derlenip toparlanıp hep birlikte hareket etme zamanımız gelmemiş midir?
Tamam, hepimiz kendi dünya görüşlerimize yakın teşkilatlarda siyaset yapalım, ama bunu siyaset yapmamız gereken dönemlerde yapalım. Örneğin seçimlere 2-3 ay varken yapalım.
Onun dışında hepimizin örnek olarak gösterdiği yakın ilçe ve şehirlerdeki birlik ve beraberliği sağlayarak, ilçemize yaşamış olduğumuz yerlere bir şeyler yapmayı ve yatırımlar kazan-dırmayı neden sağlamıyoruz. Zaman ayrılık zamanı değildir birlik zamanıdır. Ne demiş eskiler "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" bu atasözünden hareketle bırakalım bu sığ ve basit siyaset kokan açıklamaları da, artık bir olalım, diri olalım ve Alaplı için bir can olalım. Yoksa uçak kalkmış biz peşinden baka kalırız" dedi.