Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Çukurca'da gerçekleştirilen eş zamanlı terör saldırılarını kınadı.
Ormanlı beldesinden Jandarma Er Metin Çevik'in de şehit düşmesinin kenti yasa boğduğunu ifade eden Posbıyık, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Otuz yıla yakın bir zamandır kan döken ve kırk bine yakın insanımızın hayatını çalan hain teröre, 8 evladımızı daha kurban verdik. Bu evlatlarımızdan biri olan ve terhisine sadece 17 gün kala şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in de şehit düşmesi, vatansever kentimizi yasa boğmuştur.
Cumhuriyetin kurulmasından önce verilen şanlı istiklal mücadelesi yılları da dahil olmak üzere neredeyse tam bir asırdır bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve kirli emellere alet etmek isteyenlerin döktükleri kanlara bir yenisi daha eklenirken, bağrı yanık Türk Milleti tarifsiz bir acıyı yaşamak zorunda bırakılmıştır.
Artık, bu bölücü terörün de, gencecik evlatlarımızın hayatlarını kaybetmelerinin de önüne geçilmesini istiyoruz.
Türkiye Devleti çok büyük devlet, milletimiz de çok güçlü bir millettir. Tarihin her döneminde bu tür acıların yarasını sarmayı bilen Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu son saldırının yarattığı acının da üstesinden geleceğini ümit ediyorum.
Çukurca'daki hain saldırıda, vatan toprağını korumak uğruna hayatını kaybeden tüm şehitlerimize yüce Allah'tan gani rahmet niyaz ediyor, başta Çevik Ailesi ve Karadeniz Ereğlililer olmak üzere aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.