Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, fitre-zekat ve kurban derisi toplama yetkisinin sadece Türk Hava Kurumu'na ait olduğunu belirterek, THK dışında hiçbir kişi, kurum, kuruluş ve herhangi bir cemaat tarafından deri toplanmasının söz konusu olamayacağını söyledi.

Likoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, Kesinli müsade edilmeyecek olup bu konuda görevli arkadaşlar ve halkımız kanun gereği Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaları gerekmektedir dedi.

Toplanan bu yardımların Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu, Diyanet Vakfı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türk Hava Kurumu arasında paylaşıldığını söyleyen Likoğlu yaptığı açıklamasında, Türk Hava Kurumu 2011 yılında dünyanın 37. Ülkemizde ilk defa kurulan Türk Hava Kurumu Uzay ve Havacılık Üniversitesi ile çığır açmıştır. Türk Hava Kurumu Cumhuriyetin 100.yılı 2023 yılında hedefi
kendi üreteceği Uzay aracı ve Asronot'u ile ilk defa Uzaya çıkacaktır. Türk Hava Kurumu 1952 yılında kapanan Uçak fabrikasını bu yıl yeniden kurarak deneme üretimine başlamıştır. Lüks uçaklar üreterek
dünyanın dört bir yanına ihracat yaparak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Türkiye henüz kendi otomobilini yapamazken THK sayesinde uçağını yeniden yapıyor. Tüm kurum kuruluşların merkez mahalle ve köy muhtarlıklarının değerli halkımızın Kdz. Ereğli Şube Başkanlığımıza yardımcı olmalarını bekliyoruz sözleri ile konuştu.