Referandumda “hayır” diyeceğini söyleyenlerin, olumlu görüşlerde birleştiğini dile getiren AKP Zonguldak önceki İl Başkanı Celil Uzun, MHP’liler’den de yüzde 50 ‘evet’ diyecek olanların var olduğunu söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun insanların akıllarını karıştırdığını dile getiren Celil Uzun, Erdemir’de yaşanan maaş kesintileri sürecindeki gelişmeleri değerlendirdi.

 

“BİR TEK BENİM DEMECİM VAR”

 

AKP’nin önceki İl Başkanı Celil Uzun konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2 yıl kadar önce OYAK’ta yüzde 33 oranında işçilerin maaşını kestiler. Gazeteleri açın bakın, bir tek benim demecim var. Ne orada yaşayan sivil toplum örgütlerinin, ne sendikaların hiç kimsenin ‘ya bu böyle olmaz’ diye bir demecini bulamazsınız. Ama şimdi bir bakıyorsunuz OYAK yönetimi bir sene önce açıklamış, ‘Eylül ayında işçilerin maaşlarını vereceğiz’ diye. Sırf bunu propaganda malzemesi yapmak için ‘OYAK yönetimi Eylül ayında işçilerin maaşını versin’ diye demeç veriyorlar. Yahu bunu zaten bir yıl önceden söylemişler. Sen bana şunu söyle; ‘maaşların düşürüldüğü gün itiraz ettim, eylem yaptım, pankart açtım, bir tane gazetede demecim var diyorsan’ tamam elini öperiz. Ama bütün bunları propaganda malzemesi yaptığın zaman insan üzülüyor. İşte bizde bunları görelim, vatandaşımıza anlatalım diye siz daha etkili olduğunuz için size bahsediyoruz. İşte biz bu statükoların politika yaparak insanlarımızı üzenlerin gerçek yüzlerini göstermek için bu referandumda halkımızın evet oyu vermesi gerektiği inancımız sonsuz.

 

“HALKIMIZA SESLENİYORUM”

 

Ben halkımıza buradan sesleniyorum. Diyorlar ki, emekliye ne olacak, çiftçiye ne olacak? İnanın hepsi daha iyi olacak. Peki, ‘hayır’ oyu verdiğiniz zaman ne var emekliye, çiftçiye? Madem öyle cevap verin. Dün başka şey söyleniyordu, bugün başka bir şey söylüyor. Siyaset bunu kaldırmıyor arkadaşlar. İşte bunları ortadan kaldırabilmemiz içinde gece-gündüz çalışıyoruz. Ben sadece parti açısından bakmıyorum. Bir vatandaş olarak, bir nefer olarak, bir millet olarak ‘evet’ oyu verileceğinin inancı sonsuz. Karşı tarafımızda olan insanlarımıza sonsuz saygımız var. Ama istiyoruz ki ‘hayır’ demelerinin sebeplerini bize söyleyin, bilelim. Ama yok. Sadece ‘hayır da hayır var’ diyorlar, o kadar. Altında başka hiçbir şey yok. Onun için 12 Eylül’de ülkemizin ve Zonguldak’ın dönüşüm günü olacağından inancımız sonsuz. Bu vesile ile hem ben, hem arkadaşlarımız adına sizlere şükranlarımızı sunuyoruz, teşekkür ediyoruz”