Kdz.Ereğli'de önceki gece meydana gelen ve 3 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de ağır yaralandığı trafik kazasında otomobili kullanan Murathan Özdemir, çıkarıldığı mahkemece 'yaşadığı travmanın psikolojisini etkileyeceği' gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Arkadaşlarının öldüğünü doktor nezaretinde öğrenen Özdemir'in, "O arabanın içinde ben de vardım. Keşke ben de ölseydim." dediği öğrenildi.

Hafta sonu sabaha karşı 03.10 sularında Devrek Yolu Caddesi üzerinde aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiği iddia edilen kazada Koç Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği'nde okuyan Yunus Ertan(19), Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği'nde okuyan Kubilay Yüksel (19), Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Oytun Yazıcıoğlu (19) hayatlarını kaybetti. Aksaray'dan Ereğli'deki kuzeni Yunus Ertan'ı ziyarete gelen Ersin Öztürk (18) ise ağır yaralandı.

Kaza sonrasında gözaltına alınan sürücü Murathan Özdemir karakoldaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta da ifadesini veren Murathan Özdemir daha sonra mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme heyeti Murathan Özdemir'i dinledikten sonra 'yaşadığı travmanın psikolojisini etkileyeceği' gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

"ANA SINIFINDAN BU YANA BERABER BÜYÜDÜLER"

TED Koleji'nden mezun olan diğer arkadaşlarının kazada hayatını kaybeden Oytun Yazıcıoğlu'nun Devrek'teki mezarını ziyarete gideceklerini öğrenen sürücü Murathan Özdemir de arkadaşlarına katılarak Devrek'e gitmek istedi. Mezun olduğu TED Koleji önünde toplanan arkadaşları gözyaşı döken Özdemir'i teselli etmeye çalıştı. Kısa süre arkadaşları ile görüşen Özdemir, Devrek'e gitmekten son anda vazgeçerek Müftü Mahallesi Çetin Apatay Bulvarı Kaynak Apartmanı'ndaki evine gitti.

Burada basın mensuplarını gören metal fabrikasında çalışan baba Cihan Özdemir, "Acımız çok büyük. Allah'ım bana kendi oğlumu bağışladı, ama üç oğlumu da benden aldı. Çünkü onlar ana sınıfından bu yana beraber büyüdüler. Bizim elimizde büyüdükleri için bana baba, eşime de öğretmenleri olduğu için anne diyorlardı. 3 oğlumu kaybettim. Bu oğlumu da kaybettim. Kazada arkadaşlarının hayatını kaybettiğini bu sabah doktor nezaretinde söyledik. Olayı duyar duymaz 'Ben de o arabanın içindeydim. Ben neden ölmedim. Keşke ben de ölseydim' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şu anda konuşacak durumda değiliz. Mahkeme de oğlumu bu yaşadığı kazadan dolayı ağır travma geçirdiği için psikolojisinin fazla bozulmaması için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Acımız çok büyük." dedi.

Kazada hayatlarını kaybeden 3 gencin ailesinin sürücü Murathan Özdemir'den şikâyetçi ve davacı olmadıkları öğrenildi.