Saadet Partisi’nin (SP) 85 yaşındaki Genel Başkanı Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın sabah saatlerinde hayatını kaybetmesi nedeniyle, parti il binasında düzenlenen İl Divan toplantısı sırasında Yasin okutuldu. Dün saat 13.30'da yapılacak il divan toplantısı için kente gelen SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Erbakan’ın ölüm haberini yolda öğrendiğini belirterek, "Türkiye Erbakan'ı anlasaydı yüzde 20 değil, en az yüzde 90 oy alırdık" dedi.
SARI; “HOCA’NIN EMANETİNİ
ALDIK, BAŞIMIZA KOYDUK”
Toplantı öncesi okutulan Yasin sırasında bazı üyelerin gözyaşlarına boğulduğu dikkatlerden kaçmadı. Yasin’in ardından konuşan SP İl Başkanı Necdet Sarı, “İl divan toplantımızı gerçekleştirecektik. Ama aldığımız bu haberle adeta yıkıldık. Allah bize sabır, Erbakan’a da rahmet eylesin. Genel Başkanımız 1969 yılından bu yana siyasetin içerisinde ülkeyi kurtarmak için mücadele etti. Hasta yatağında bile hep Türkiye’yi düşündü. Hoca’nın emanetini aldık başımıza koyduk. Hakkı hakim kılmak için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
KARAMOLLAOĞLU; “ERBAKAN BİZE
‘ABDÜLHAMİT’İ ÖRNEK ALIN’ DERDİ”
Toplantıya katılan SP Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, “Erbakan’ın bıraktığı mirası aldık ve taşımaya devam edeceğiz. O bize her zaman son padişah Abdülhamit’i ve Çanakkale’de 250 kiloluk topu namluya sürerek düşman gemilerine ateş eden Seyit Onbaşı’yı örnek almamızı söylerdi.
Bundan sonra bir değil, 10 çalışacağız. Milli Görüş’ü bu topraklarda tekrar iktidar yapacağız. Türkiye Necmettin Erbakan’ı anlamadı. Eğer anlasaydı, yüzde 20 değil, yüzde 90’larda oy alırdık” dedi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.