Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, CHP Genel Merkezi'nde son yaşanan gelişmeler ile ilgili değerlendirme yaparak değişiklikten kamuoyunun çok memnun olduğunu ifade etti. Kamuoyu memnun olduğu için de kendisinin de değişiklikten memnun kaldığını belirten Eşref, şunları söyledi;
"DEMOKRASİNİN İŞLEYİŞİNDE BÖYLE SIKINTILAR OLABİLİYOR"
"Cumhuriyet Halk Partisi demokratik bir partidir. Cumhuriyeti kuran bir partidir. CHP'de demokrasinin işlemesi böyle zaman zaman sıkıntılar oluyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında parti içinde yine bir sıkıntı yaşanmıştı ve hemen çözülüvermişti. Şimdi yine Yargıtay Başsavcısı yazıyı verdi çöz dedi, sorun çözülüverdi. Bizim partimiz demokratik şartlarda her şeyi çözer. Bu yönetim tarzında mutlaka değişiklik gerekliliği Yargıtay yazısında vardı. 20 kişilik MYK 13'e düşecekti. Görev şekilleri değişecekti. Bunu genel başkanımız kişilere birer birer sorarak kabul eden etti, etmeyen etmedi. Ne demektir bu? Çok demokratik bir tavırla 13 kişiyi belirlerken danışarak yaptı. En doğrusunu yaptı. Kabul edilmeyen görevler belki tarzları olmadığı için kabul etmediler. Ama hiç kimse bizde görevden ayrılmaz. Kızıp darılmaz. Geçmişte belki olmuştur, bölünmeler olmuştur. Bunları yaşadık. Bugünlerde farkında mıyız? CHP kemik gibi, son seçimden bu yana kemik gibidir. Mayıs ayında genel başkanımızdan yana yaşadığımız sıkıntıda hemen sorunu çözdük ve kenetleniverdik."
"GENEL BAŞKANIMIZ DEDİĞİNİ YAPTIRMIŞ OLDU"
"Şimdi Yargıtay bir yazı yazdı "15 günde bunu düzelt" dedi. Genel başkanımız bu işi çözdü. Bugünkü haliyle yönetim, genel başkanımızın atadığı yönetimdir. Görevde olmayanlar uzaklaşmış değildir. Hepsi bizim ağabeyimizdir. Şu anda 13 kişinin dışında kalanlar bırakılan değil, 50 yılını partisine vermiş yöneticilerimiz görev dışında değillerdir. Kendileri böyle uygun gördüler. Nasıl Mayıs'ta kurultayla çözülmüşse bu iş defa da Yargıtay'ın yazısıyla çözüldü. Ben çok memnunum. Değişiklikten memnun olduğum algılanmasın. Kamuoyunda yönetimin böyle oluşmasından doğan memnuniyetten memnunum. Çünkü kamuoyu gerçekten böyle bir sonuçtan çok mutluluk duydu. Genel başkanımız kendini örgütte ispatlamış oldu. Dediğini yaptırtmış oldu. Önce partimize sonra ülkemize hayırlı olsun. Genel başkanımızın sonuna kadar arkasındayız. MYK'nın ve görev almayanların arkasındayız. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, biz yaptık mı doğrusunu yaparız."