Alaplı'da parti binası açılış törenine katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yanılmaz, CHP genel kuruluna kravatsız gelen, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu rolünü iyi yapan artistlere benzeterek, "İnşallah Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Sunal'a benzemez " dedi. Cumhuriyet Halk Partisini iki açıdan değerlendirilmesi gerektiğinin ifade eden Yanılmaz, " Birincisi Deniz Baykal mantığı, Deniz Baykal 1950 yıllardan beri Türkiye siyasetinde olan biri 50'li yıllarda CHP'nin gençlik kolları başkanı idi. Özellikle Adnan Menderesin boynuna sarılmakla meşhur olan biridir.70'li yılların enerji ve maliye bakanıdır.90 yıllardan bu güne kadar de CHP'nin başındaydı. Böyle bir insanın özel hayatı olamaz. Dolayısıyla attığı her adımıma söylediği her söze dikkat etmelidir. Bu acıdan üzücü bir durumdur. Dünyanın hiçbir yerinde toplum böyle bir olayı kabul edemez" dedi.
CHP genel kuruluna kravatsız çıkan CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'un artistlere benzeten Yanılmaz, "Kılıçdaroğlu inşallah Türkiye güzel ve iyi hizmetler verir. Ancak genel kurula kravatsız çıkan bir Kemal Kılıçtaroğlu, bana rol yapan bir artist görünümünü vermiştir. Kılıçtaroğlu bürokrattır. Benim gibi bürokratlıktan gelmedir. 2 gün öncesine kadar Pazar günleri en sıcak bölgelerde katıldığı programlarda dahi kravatla çıkmıştır. Ben beklerdim asri hürriyetinde taviz vermesin. Kendi içlerinden bir rol model seçildi.Genel kurula kravatsız çıkacaksın dendi.O da şu an rolünü gayet iyi oynuyor. Bu milletin içinden gelen insanlar bu milletin vermiş olduğu rolü oynar. Başkalarının vermiş olduğu rolü oynamaz. Genel kurulda Kılıçdaroğlu fakirlikten yoksulluktan bahsediyor. Sorun kendisine senin ekonomik modelin nedir, sen hangi ekonomik modeli uygulayarak işsizliğin önüne geçeceksin, fakirliğin önüne geçeceksin, Türkiye yi zenginleştirecekmişsin söylemlerden çok fiili eylemler konusunda neyi nasıl yapacağını net ortaya koyması gerekir. İnşallah CHP statükocu, merkezci devletin ana yapısını koruma içgüdüsünün dışında halkı hiç düşünmeyen bir yapıdan kurtarır. Ve gerçekten halkımızın isteklerini arzularını yerine getirecek olan bir yapıya ulaştırır. Biz böyle bir yapı içinde olması için Kılıçtaroğlu'na destek veririz. Biz ülkemizdeki bütün siyasi partilerin halkımızın ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda yapacakları her icraata destek veririz.
Kılıçdaroğlu şunu bilmeli ki, Saadet Partisi olarak doğru yapmış olduğu her icraata destek veririz. Yanlış yapmış olduğu her icraatta da karşısında oluruz. Ama ilk icraatları bize sanki rol model rolünü iyi oynayan bir artist gibi geldi. İnşallah Kemal Kılıçtaroğlu, Kemal Sunala benzemez" dedi.