24 Kasım Öğretmenler Gününde Eğitim-Sen üyesi öğretmenler Türkiye'nin dört bir yanında hükümetin eğitim politikalarını protesto etmek için, Milli Eğitim Bakanlığı'na öğretmen kimlik kartlarını iade edecekler. 
Çaycuma'da 24 Kasım Cumartesi günü saat 13.30'da Öğretmenevi önünde toplanacaklarını belirten Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Öğretmenlerin itibarsızlaştırılmalarına, öğretmenlerin atanmamasına, 4+4+4 sürgünlerine, ücret kayıplarına, güvencesizliğe, angaryaya, kariyer basamaklarına, soruşturmalara, tutuklamalara karşı 24 Kasım'da alanlarda olacağız. Mesleğimize sahip çıkıyor ve öğretmen kimlik kartlarımızı Milli Eğitim Bakanlığına iade ediyoruz!  Her 24 Kasım'da öğretmenliğin kutsallığından, onurlu bir meslek olduğundan söz ediliyor. Ancak yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek yönünde herhangi bir adım atılmıyor, öğretmenlerin gerçek sorunları tartışılmıyor.
Oysa bizler, sorunlarımıza sağlıklı ve gerçekçi çözümler üretilmesini istiyoruz.  Oysa gerçek şu ki, OECD ülkeleri içinde öğretmenleri en çok çalışan ve çalışma süreleri düzenli olarak artan ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Öğretmenlerin yıllık çalışma saati ortalaması OECD ülkeleri içinde 1675 saat iken, Türkiye'de öğretmenler 1816 saattir. Türkiye'de öğretmenler, OECD ortalamasına göre 141 saat daha fazla çalışmaktadır. 4+4+4 düzenlemesiyle getirilen seçmeli dersler sonrasında, öğretmenlerimizin akşam saat 19.00-20.00'a kadar okulda çalışmak zorunda bırakılması buna en iyi örnektir dedi.