Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ihtiyaç sahibi kişilerin mağduriyetlerine sebebiyet verilmeyeceğini söyledi.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yapımı devam eden inşaatlar hakkında açıklamada bulundu. Kdz.Ereğli Uzunmehmet Mahallesinde ikamet eden fakir ve muhtaç durumdaki Kıymet Danışmaz'ın eşinin kanser rahatsızlığından dolayı vefat etmesi ve hayırsever bir kişinin arsa bağışı sonucu Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünden 20 bin 779 TL barınma ödeneğinin ayrıldığını belirten Kaymakam Çay, İhtiyaç sahibinin ev inşaatı için 5 firmaya Vakfımızca ihale edilmiş olup, evinin cam kasaları takılmış mutfak mobilya eşyaları preslenmekte sıva ve diğer malzemeleri müteahhit firma tarafından tamamlanmaya devam edilmektedir. En son çelik kapılar takılarak ev inşaatı oturulacak hale getirilecektir. Bu ihtiyaç sahiplerine yardım eden gönüllü kuruluşlara, arsa bağışında bulunan kişiye Vakıf Müdürüne ve Vakıf Personeline teşekkür ediyorum dedi.

ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILACAK

Kdz.Ereğli'ye bağlı Bağlık Mahallesi'nde evi yanan Cemal Tiryaki'ye de 2 bin 500 TL barınma yardımı yapıldığını söyleyen Kaymakam İbrahim Çay, malzemelerin alınıp çatısı devam eden inşaatın hızlandırılması konusunda yetkililerle talimat verdi.

ZAMANINDA CEVAP VERİLECEK
Kdz.Ereğli'ye bağlı Zindancılar Köyü'nde Didem Karakuş'un evinin yanması sonucu vakıf olarak 2 bin 100 TL barınma yardımı yapıldığını söyleyen Kaymakam Çay, Sosyal Devlet anlayışı içinde ilk planda yasaya uygun olan yaşlı, sakat, özürlü olan ihtiyaç sahiplerine barınma yardımları yapılmaya devam edilecektir. Hiç kimse dışarıda aç ve açıkta kalmayacaktır. İhtiyaç sahibi kişilerin mağduriyetlerine sebebiyet verilmeyecektir. Yasalara uygun olarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına zamanında cevap verilecektir sözleri ile konuştu.

YARDIMLAR SÜRECEK
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünden, Kdz.Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat edip barınma yardımı talebinde bulunduğu kişi başına 20 bin TL olmak üzere 3 kişinin daha olduğunu bu yardımların devam edeceğini ve ihtiyaç sahibi kişilere para, yol ücreti, barınma, eğitim, sağlık yardımı gibi ayni ve nakdi yardımların devam edeceğini belirtti.