Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aday Adayı ve eski İl Başkanı Osman Yayla, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, yerel bir gazetedeki köşe yazarının parti ile ilgili yazdığı bir yazıyı sert bir dille eleştirdi. Yayla, ayrıca Zonguldak ziyaretinde, “Asker meğer kağıttanmış” diyerek gündem yaratan Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’a da destek verdi.
Yayla, konuşmasında şunları söyledi;
“Kamuoyunda korkunç bir bilgi kirliliği var. Ahlak adına, örgütlerin yapısı itibariyle toplum adına etik değil. Hak edilmediği halde örgütlerimiz üzerinde bazı yazar arkadaşlarımızı telkin ediyoruz. CHP Örgütleri hakkında birkaç arkadaşımız haddini aşar şekilde ahlaki ölçülerin dışına aşmış bir vaziyette yazılar yazılıyor ve yorumlar yapılıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz.
Günlerdir vicdanları rahatsız edici, bizim kültürümüz çerçevesine yakışmayacak ölçülerde yorumlar yapılıyor. Bir yerlere adapte olarak bunu yapan arkadaşlarımızı kınıyorum. Sizlere bunu yapan arkadaşımızı şikayet ediyorum. Bu arkadaşın camia tarafından durdurulmasını istiyorum. Zonguldak kamuoyu bütün muhakemelerini kendi kendine yapabilecek bir nicelikte ve vasıftadır. Bir yerde kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor.”
“HER ZAMAN KÖTÜLÜKLE BESLENMEK OLMAZ Kİ…”
“Bazı arkadaşlarımız İl Başkanlığı konusunda ahkam kesiyor, bunların kabulü mümkün değildir. İl Başkanlığı boşaldığında bunun yerine nasıl doldurulacağı bizim tüzükte bellidir. Tüzüğün 42’nci maddesinde bellidir. Bu yönetim kendi oturacak, tartışacak, içinden bir arkadaşımızı görevlendirecektir. Genel Merkezimizin bunun dışında değişik bir yol düşünürse, biz zaten onu kamuoyuyla paylaşırız. Ancak böyle bir şey şimdiye kadar gündeme gelmedi.
Gelmediği halde birilerinin en üst mercilerde zannedip, adeta Genel Başkan yerine koyup yazması çizmesi, kamuoyunda yazılması, çizilmesi hiç hoş değildir. Teşkilat tarafından da bu yadırganıyor. Nitekim yolun sonuna gelindi, önümüzdeki birkaç gün içerisinde kamuoyu seçilen arkadaşımızı öğrenecek. CHP örgütlerini yıpratmaya çalışan kişilerin hevesleri kursaklarında kalacak. Örgütler işlerinin başındadır. Biz aynen seçim çalışmalarına devam ediyoruz.
Ne oluyor da bizim işimiz birilerini ilgilendiriyor, anlamadım. Hani birileri oradan paye çıkaracak ya ufacık aklıyla… Yazarken, çizerken, konuşurken yaptıklarımıza söylemlerimize dikkat edeceğiz.
Güzel yorumlar yaparsak herkes bundan nemalanır, daha fazla okunur ve daha fazla hürmet görürsünüz. Her zaman kötülükle beslenmek olmaz ki... Hepimiz sorunlarda yardımcı ve çözümcü olmamız gerekir. Bundan sonra bu tür olaylara Osman Yayla olarak müsaade etmeyeceğim.”