AKP Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, İl Başkanı Hamdi Uçar'ın "Kazancı'ya talimatı verdim" şeklindeki açıklamasına, "Biz kimsenin talimatıyla hareket etmeyiz" diye cevap verdi.
AKP İl Hamdi Uçar, referandum seçimlerinden sonra bazı belde teşkilatlarında görevden almalar yaparak değişiklik yapacaklarını söylemişti. Uçar, özellikle Kilimli Belde Başkanı Yılmaz Kaldırım'ı gündeme getirerek görevden alınabileceğini belirterek, "teşkilatın yaramaz çocuğu" diye bir benzetme yapmıştı. Uçar'ın, dünkü gazetelerde "Yılmaz Kaldırım ile ilgili talimatı Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı'ya verdim, gerekeni yapacak" şeklinde açıklaması yer aldı. Aytekin Kazancı ise, bu açıklamaya arkadaşlarının teşkilattaki görevlerini yerine getirdiklerini belirterek şöyle konuştu;
"KİLİMLİ'DEKİ TEŞKİLATTA
NOKSANLIK GÖRMÜYORUZ"
"Biz teşkilat içindeki kurullarımızla, teşkilatımızla ilgili yapmış olduğumuz değerlendirmeleri kamuoyunda pek tartışmıyoruz. Bunlar bizim aile iç meselelerimiz. Teşkilatları idare ederken de talimatla değil, partinin yönetimi olarak hareket ederiz. Ne yapmamız gerekiyorsa, onu yapar, eksik-noksan yapan varsa, ona göre değerlendirme yaparız. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak. Genel anlamda referandumdan sonra tüm teşkilatlarla ilgili biz de çalışmalar yapıyoruz. O arkadaşlarla da ilgili yapıyoruz. Kamuoyu ve bazı kesimler sürekli onu gündeme getirildiği için onunla ilgili değerlendirme yapılmıştır. Şu anda teşkilatlarımızın tümü yerinde duruyor, arkadaşlar teşkilattaki görevlerini yerine getiriyorlar. Bunlar da ileriki dönemlerde yapacağımız bir şey olursa, biz zaten bunu yaptıktan sonra kamuoyunda paylaşırız. Ama şu an hiçbir teşkilatımızla ilgili görevden alma gibi veya yerlerine başkalarını getirme gibi bir uygulamamız yok. Bu uygulamaları Merkez İlçe Teşkilatı kendi bünyesi altında değerlendirmeleri yapar. Onun neticesinde de kararını verir. Tüm teşkilatlarımız görevlerinin başındadır. Biz çalışmalarımızı bütün teşkilatlarımız üzerinde yapıyoruz. Eğer bir eksikleri varsa bunu yaparız. Biz bunu yaparken, '2011 seçimlerinde daha başarılı nasıl girebiliriz?' diye yaparız. Burada teşkilat çalışmalarında eksiği olan varsa, görevini yerine getirmeyen arkadaş varsa, onlar üzerinde dururuz. Burada da şimdi Kilimli veya diğer beldelerimizde yapılan çalışmalarda bir noksanlık görmüyoruz. Ufak tefek hataları olan arkadaşlarımız yok mu? Biz onları kendi içimizde değerlendiririz. Bunu sonra kamuoyu ile paylaşırız."
"BİZ PARTİ TÜZÜĞÜNE
GÖRE HAREKET EDERİZ"
"Kendi aile içimizdeki çalışmaları yaparken de, kimsenin isteklerine, taleplerine göre değil, partimizin bize verdiği yetki ve sorumluluklara göre bunu yaparız. Onun haricinde başkaları şu şekilde istiyor diye teşkilatçılık yapmayız. Biz sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Neyin ne zaman, nasıl yapılacağını biliyoruz. Bu konuda kimsenin üzerimizde baskı kurmasına gerek yok. Gönül ister ki, arkadaşlar tüm teşkilatlarla ilgili bu çalışmaları yapsın. Kendi bünyeleriyle ilgili de çalışma yapsınlar. Bütün ilçeler üzerinde çalışmalar yapsınlar. Sürekli bir belde üzerinde durup oradaki arkadaşlarımız da rencide edecek, Merkez İlçe'yi töhmet altında bırakacak açıklamalardan kaçınsınlar. Bunların değerlendirmesini yapacaklarsa, biz buradayız, burada beraber yapabiliriz. Biz görevimizi yaparken parti tüzüğüne göre hareket ediyoruz. Kimseden talimat alarak ve ya 'bu şekilde yapın' gibi açıklamaları kabul etmiyoruz. Umarım o maksatla açıklama yapılmamıştır. O maksatla yapıldıysa da, açıkçası biz üzerimize almıyoruz. Bir olayı tek taraflı ele alırsanız, o olayı çözümleyemezsiniz, sıkıntının, problemin daha çok büyümesine neden olursunuz. Kaldı ki, biz teşkilatlarımızda geçmiş dönemlerde eksik yapanlarla ilgili yenileme çalışmaları yaptık. Hemen göreve gelir gelmez yaptık. Niye yaptık bunları? Orada bulunan arkadaşlarımız kendi konumlarını, kendi düşüncelerini partinin önüne çıkardıkları için bu değişiklikleri yaptık. Bunu kimsenin keyfi için yapmadık. Bizden bunun haricinde kimse bir şey beklemesin. Biz maddi manevi birçok katkımızı koyarak halka hizmet yapıyoruz. Bunun dışına da çıkmamızı kimse beklemesin. Tümüyle ilgili gerekli değerlendirme ileriki günlerde yapılacaksa, bunu hep beraber oturalım, yapalım. Biz de bazı noksanlar görüyoruz.
Onları hep beraber paylaşalım. Bizimle ve Kilimli ile ilgili düşüncelerini bizimle paylaşabilirler.
Biz Merkez İlçe Teşkilatı olarak gerekli kurullarımız var. Olayın nerden kaynaklandığını ve nasıl çözebiliriz diye bir kurulumuz var. Gerekli arkadaşlar bize sorduğunda da cevabını verebiliyoruz.
Parti içi yönetime aykırı hareket e-denler için çalışma yapıyoruz. Ama şu anda bundan önceki yönetimdeki ar-kadaşlarımız, teşkilat çalışmalarını ye-rine getiriyorlar. Düzenli olarak toplantılarını yapıyorlar. O yüzden o teşkilatın üzerinde oynama yapmayız."