Müfettiş rolüyle Kdz. Ereğli'de bir dizi toplantılara başkanlık eden ve kararlar alıp uygulayan Özlem Kural yapılan hizmetleri savunurken,  'Ben kendimi eğitime adadım. Her şey eğitim için. Benim yaptığım işler ortada kimseyi kandırmadım, yanlış bir hareket yapmadım, zamanımı ilçe genelindeki okulların ihtiyaçlarının karşılanması için harcadım' dedi.

Kdz.Ereğli'de kendisini Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi olarak tanıtıp ilçe genelinde okullara yaptığı yardımlar ile Türkiye gündemine oturan Özlem Kural gazeteniz Önder'e konuştu.

Evinin bahçesinde ailesi ile birlikte  Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Mustafa Kemal Bektaş'ı ağırlayan Özlem Kural, fotoğraf ve görüntü çekilmesini istemedi, yaşanan gelişmelere ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Herşey eğitim için diyerek sözlerine başlayan Kural, İlçe genelinde okul müdürlerinin de katılımı ile Kdz.Ereğli'de bir toplantı yaptık ve bu toplantıda yeni eğitim sistemine ilişkin gelişmeleri değerlendirdik. Bu toplantının ben gerek okul müdürleri gerekse ilçe milli eğitim yöneticileri için olumlu geçtiğine inanıyorum dedi.

Kdz.Ereğli ve Alaplı'da bulunan okullarda çeşitli iyileştirmeler yapıldığını pilot okul seçilen Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun ise tamamına yakınının modern bir görünüme kavuşturulduğunu belirten Özlem Kural, Turgut Reis Okulu pilot okul seçilmesinin nedenlerinden bir tanesi bu okulun içerisinde bulunan malzemelerin iyi olmasıydı. Bu malzemeler Kdz.Ereğli'nin bir çok köy okuluna yine Alaplı'da da 1-2 okula verildi ve bu okullarımızın eksiklikleri de giderildi. Turgut Reis okulunda gelinen noktada birçok sorunu ortadan kalktı. Okul içerisinde ve dışarısında zeminin kaplanması için çalışmalarımız var inşallah bu çalışmaları da tamamlayınca Kdz.Ereğli'ye modern bir okul kazandıracağız. Unutmayalım ki bu modern okulda çocuklarımız eğitim ve öğretim görmektedir. Yine şunu da belirtmek istiyorum Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun Okul Yönetimine bir kez daha teşekkür ediyorum, okulun eksikliklerinin giderilmesi için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdiler, mesai saatleri dışarısında bile okula gelerek bu eksikliklerin giderilmesi için zaman harcadılar sözleri ile konuştu.

'Kendinizi neden müfettiş olarak tanıttınız?' sorusunu ise Kural şu sözlerle yanıtladı:

'Bakın ben kendimi eğitime adadım. Her şey eğitim için. Benim yaptığım işler ortada kimseyi kandırmadım, yanlış bir hareket yapmadım, zamanımı ilçe genelindeki okulların ihtiyaçlarının karşılanması için harcadım. İleriki dönemlerde bunun ile ilgili net bir açıklama yapacağım. Şuan sadece gelişmeleri takip ediyorum.Birinci önceliğimiz Turgut Reis İlköğretim Okulu'nun tamamen eksikliklerini gidermektir. Turgut Reis ile birlikte pek çok okulumuzun sorununu çözebildiysek ne mutlu bize. Bakın Kızılcapınarköyü'nde okulumuz var bu okulumuzun durumu ortada, gittik, bu okullarımızı gezdik, yerinde inceledik. 2 Prefabrik okul için bir çalışma içerisindeyiz. Bu prefabrikleri sponsorlarımız aracılığı ile getirip kurabilirsek o bölgedeki çocuklarımızı modern eğitimle kavuşturabilirsek bundan daha güzel bir şey var mı? Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ilçe genelindeki okullarda kullanması için 4 ton boya aldık. Bu boyalar Abdüsselam Aksoy'a verildi ve onların istekleri doğrultusunda ilçe genelindeki okullarda kullanılmak üzere teslimi yapıldı.'

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim'de görevli Şube Müdürlerine de destek olduğunu belirten Özlem Kural, Evet İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki şube müdürlerine de 6 adet bilgisayar verilmiştir dedi.