Kdz. Ereğli'nin Kireçlik bölgesine bir termik santral kurulmasını "YIKIM" olarak değerlendiren Koçal, "Bölgede bir tane termik santral varken ikinci bir termik santrale kesinlikle hayır!" dedi.

AKP'lilerin "Biz bölge halkı gibi düşünüyoruz. Kireçlik'te termik santrale karşıyız. Kireçlik'in ZKÜ'ye tahsis edilmesinden yanayız" sözlerini hiç ifade etmemişler gibi, bir anda "Kireçlik'i tamam ZKÜ'ye verelim ama bir başka yerde kurulmasına karşı da eylem yapılmasın" diyerek Kireçlik'i pazarlık meselesi haline getirmelerinin yarattığı tepki devam ederken, aynı konuyu CHP MYK Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali Koçal'a sorduk.
İşte Koçal'ın yanıtları:

"KİREÇLİK'E OLMAZ"
Termik santral ile ilgili gelişmeleri takip ediyorum bu gelişmeleri kamuoyuna yakınen duyuran Önder Gazetesi'ni bu konudaki çalışmalarından ötürü kutluyorum. Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı vardır. Ülkelerin kalkınması için enerji son derece önemlidir, ülkelerin kalkınması da enerjilerine, enerji kaynaklarına bağlıdır. Termik santralin yapılacağı alanları iyi düşünmek gerekir. Yaparken kesinlikle yıkıcı olunmamalı. Kireçlik Bölgesine termik santral kurulması bölge için bir yıkımdır. Zaten Çates'de yapılan termik santral var. Bölgede bir tane termik santral varken ikinci bir termik santrale kesinlikle hayır. Kireçlik'e yapılması düşünülen termik santral başka bir alana kaydırılsın.
"İZİNİ İPTAL EDECEĞİZ"
Burası için Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin bir talebi var. Bölgenin Karaelmas Üniversitesi tarafından değerlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyorum. HEMA Kireçlik için değil, başka noktalar için de yatırım talebini sürdürmeli, Kireçlik ısrarından vazgeçmelidir. Şunu da açıkça ifade edeyim ki Kireçlik'e HEMA tarafından termik santral yapımı için izin verilse bile Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı döneminde bu izin iptal edilecektir. Biz HEMA'ya karşı değiliz, HEMA bölgede pek çok kişiye istihdam sağlamaktadır, olumlu yatırımlarını da destekliyoruz"