Alaplı Kent Konseyi Tarım Komisyonu Başkanı ve Gümeli- Alaplı Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, Ereğli ilçesinde Termik Santral kurulması düşünülen kireçlik'in Maliye Bakanlığı tarafından ZKÜ' ye araştırma merkezi kurması için tahsis edilmesinden memnunluk duyduklarını söyledi.

Alaplı Kent Konseyi Tarım Komisyonu Başkanı ve Gümeli- Alaplı Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun, Ereğli'de HEMA tarafından termik santral yapılması düşünülen Kireçlik 'in ZKÜ' ye araştırma merkezi kurması için Maliye Bakanlığı tarafından tahsis edilmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.
Yatırım yapmak isteyen iş çevrelerinin doğaya zarar vermeyen hizmet alanlarında çalışmaları daha doğru ve faydalı olacağını belirten Tosun," Kdz. Ereğli'de Köseağzı ve Kireçlikte yıllardır konuşulan Termik santralin bakanlık tarafından onaylanmadığının açıklanması Alaplı-Gümeli Arıcılar Derneği olarak bizleri sevindirmiş ve çok memnun etmiştir. Zonguldak'ın iki yeşil ilçesi olan Kdz. Ereğli ve Alaplı fındık tarımı, arı yetiştiriciliği ve bal üretimi ile bölgede söz sahibi ilçeler konumundadır. Ayrıca Gümeli beldesinde bin, bin 600 yıllık porsuk ağaçları vardır. Alaplı ve köylerimizde yaklaşık bin 500 organik fındık yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçimiz mevcuttur. Yine Türk Patent Enstitüsü tarafından markası tescillenen Gümeli balı üretilmektedir. 
Böyle bir bölgede termik santral yapmayı düşünmek çok yanlıştı. Bu yanlıştan dönülmesinde katlıları olan herkese teşekkür ediyorum.
Yatırım yapmak isteyen iş çevrelerimiz doğaya zarar vermeyen hizmet alanlarında çalışmaları daha doğru ve faydalı olacaktır" dedi.