Kar ve buzda düşmeden kaynaklanan yaralanma vakalarında artış yaşandığı belirtildi.

Kdz. Ereğli'de özel bir hastanede görev yapan Op.Dr. Sinan Özlük, ilçede kar ve buzlanma nedeniyle kaynaklanan yaralanma vakalarında artış olduğunu söyledi.  
Hastaneye şimdiye kadar 30 kişinin başvurduğunu belirten Özlük, vatandaşları uyararak şöyle konuştu: "Son iki günde kötü hava koşullarından kaynaklanan karda özellikle buzda düşme ve çarpmadan kaynaklanan şikayetlerden dolayı başvuran hastalar çok oldu. Özellikle son iki günde bu şikayetlerden kaynaklanan başvuru sayısında artış yaşandı. Yaklaşık 30 kişi buzda düşme sonucu genellikle ayak ve el bileklerinde incilme şikayetinden başvurdu. Bazı kişilerde de kırık vardı. Buzda düşenler genellikle 20-40 yaş arasında kişiler. Bunun nedeni yaşlı kişiler bu tür havalarda fazla dışarı çıkmıyor. Çocuklarında kemiklerinin esnek olduğunu ve dikkat ettiklerini düşünüyorum. Bunlar genelleme tabii yoksa çocuk ve yaşlı kişilerden de düşen kişiler oluyor. Özellikle yaşlı kişilerin çok daha dikkat etmeleri gerekiyor. Yaşlı kişilerde buzda düşmelerden sonucu kalça kemiği kırıkları fazla oluyor. Kalça kemiği kırılmaları da ameliyat olmadan düzelmiyor. Bu nedenle yaşlı kişilerin karlı ve buzlu havalarda dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz" 
Kayarak yaralanmalar ve buzda yürüme teknikleriyle ilgili bilgi veren Özlük, şunları söyledi: "Buzda da yürüme teknikleri var. Hem mesleğim hem de askerliğimi Sarıkamış'ta yaptığım için bunları iyi biliyorum. Yürürken acele etmeyiniz. Çıkıntılı kauçuk kış botları kullanılması ve kısa ve yavaş adımlar atılmasında fayda var. Birde buz yerine biriken kar kütlelerinden yürünürse kayarak düşmede engellenmiş olur. Birde düşerken kendinizi mümkün olduğunca serbest bırakınız. Öne arkaya atmaya çalışmayınız.
Düşme sonucunda herhangi bir incilme veya kırılma olasılığına karşı ilk müdahale yapılıp en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerekiyor. Buz uygulaması önemli, birde sabitleme, darbe alan bölge buz koyulmasının hemen ardından sarılarak sabitlenmesi gerekiyor. Bu sabitleme işlemi tahta ve sargı bezi ile yapılabilir. Mutlaka hekime başvurulmasını öneriyoruz çünkü bazen küçük sorunlar ileri de ameliyata kadar gidebilecek sağlık sorunlarına yol açabilmektedir."
Özlük,  ayrıca vatandaşların zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini dışarı çıkmaları halinde ise giydikleri ayakkabılara dikkat etmelerini, özellikle kauçuk kışlık kauçuk bot giymelerini istedi. Özlük, yürüme esnasında kısa adımlar atılmasının düşme olasılığını belirgin derecede düşürdüğünü söyledi.