Türk Kızılayı Zonguldak Şube'nin başlattığı kan kampanyasına Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi (EML) Kızılay Kulübü Başkanlığı dün okulda başlattığı kampanya ile destek verdi. Kan kampanyasına okul müdüründen hizmetlisine kadar herkes destek verdi.
EML Kızılay Kulübü Başkanı Uğur Yılmaz, Kızılay'ın kan kampanyasına her sene olduğu gibi bu sene de destek vermeye Cuma günü başladıklarını belirterek konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;
"KIZILAY'IN İHTİYAÇLARINA CEVAP
VEREBİLECEK KAPASİTEDEYİZ"
"Kan kampanyamıza başlamadan önce bir seminer verdik. Sonra kan vermeye başladık. Bütün öğretmenler, öğrenciler adına bu kampanyayı düzenledik. Kızılay'ın kan stoklarında azalma olduğunu ve bize ihtiyaçları olduğunu bildirdiler. Her zaman Kızılay'ın emrindeyiz. Bu sene bu kampanyanın 8 incisini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize ihtiyaçları olduğunda Endüstri Meslek Lisesi olarak her zaman hazırız. Zonguldak'ta en çok kanı veren biziz. Fakat yasal olarak öğrencilerimizden 18 yaş üstü olmayanlardan alamıyoruz. O yüzden sayımızda çok büyük astronomik rakamlar yok. Ama Kızılay'ın ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasitedeyiz. Gün başına 50 ünite kan hedefimiz var."