CHP Alaplı İlçe Örgütünün 16 Ocak tarihinde gerçekleştireceği kongrede yeniden aday olmayacağını açıklayan Mehmet Altay, Milletvekili Koçal ve İl Başkanı Yayla'yı suçladı.

CHP Alaplı İlçe Başkanı Mehmet Altay,  partisinin 16 Ocak 2010 yılında yapılacak olan İlçe Kongresinde yeniden aday olmayacağını belirtti. Alaplı İlçe Teşkilatında 17 yıldan bu yana ilçe teşkilatında görev yaptığını belirten Altay, "Görev süresince ne partime ne de kendime tek bir laf getirmedim. Bu konuda çok gururlu ve onurluyum. Her zaman Partimin ilkeleri doğrultusunda hareket ettim" dedi
Altay, "17 yıldır Alaplı ilçe teşkilatında görev yapıyorum. 1974 yılında Gençlik Kollarında siyasete başladım. CHP, Halkçı Parti ve SODEP ile başlayarak 33 yıldır siyasetin içindeyim. 8 yıl İlçe Yöneticiliği ve 9 yıl İlçe Başkanlığı dönemimde Zonguldak İl Yönetimi ile maddi ve manevi hiçbir sorunumuz olmadı. Parti Bayrağını devrederken vicdanım çok rahat çünkü bende sonra gelecek olan İlçe Başkanı olacak olan Nuri Tekin arkadaşımızla partimiz yoluna devam edecektir.

TEKİN, DİK DURMALI

16 Ocak 2009 günü yapılacak olan olağan genel kurulda tek liste yeni İlçe Başkanı olacak olan Nuri Tekin'den benim İlçe Başkanlığım dönemimde olduğu gibi dik durmasını ve ayrıca ferdi değil de, Yönetim Kurulu ve delegelerle beraber kararlar almasını istiyorum.  Başkanımız dik durduğu müddetçe biz eski yöneticiler olarak her zaman yanında olacağız.

MİLLETVEKİLİ KOÇAL'A KIRGINIM

43 Bin seçmenin olduğu Alaplı'da 2 yıldan beri bize haksızlık yapıldı. Milletvekili Ali Koçal ile İl Başkanı Osman Yayla tüm şevkimizi kırdı. Bizi Gümeli Beldesinde kazanamayacağız bir dayatma bir adayla seçime girmemize sebep olarak Alaplı ve Gümeli de seçimi kaybettirdi.  Yerel seçimler öncesinde Ankara'ya giderek Milletvekilimiz Ali Koçal, İl Başkanımız Osman Yayla'ya yalvardık. Alaplı ile Gümeli'nin mührünü size getirdim dedim.  Bu adaylarla seçimi kazamazsak kendi İlçe Başkanlığı mührümü size teslim etmeye hazırım dedim. Ahmet Saydam ve Muhabbet Tezel'e sonuna kadar güvenerek yola çıktık. Bunlarla seçimi kazanacağımızdan en ufak bir endişemiz bile olmadığını kendilerine söyledik. Onlar bize Ahmet Saydam ve Muhabbet Tezel ile çalışmaya başlayın dedikleri halde Gümeli de seçimi kazanamayacak bir aday olan Ramazan Akdeniz ile seçime girmemize sebep oldular. Bu yapılan bizim emeklerimize bir saygısızlık olduğu kadar seçim kaybederek partimize de ihanet edilmiştir. Biz Parti olarak 3300'lerdeki oy oranımızı 6 bin 500'lere çıkarttık.

GÜMELİ?DEKİ ADAYIMIZ NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?

Biz Alaplı'da başarısız bir yönetim değiliz. Son seçimlerde Gümeli adayını kabullenemeyen 600-700 seçmenimiz tepki olarak sandığa gitmeyerek oy kullanmamıştır. Şimdi soruyorum. Gümeli'deki adayımız sonradan neden değiştirildi?, Alaplı'da Muhabbet Tezel, Gümeli'de Ahmet Saydam'la seçimi %100 kazanırız dediğimiz halde İlçe Teşkilatını neden yok saydınız?. İşte ben bunun burukluğu ve kırgınlığı içinde görevimi bırakıyorum" dedi.